Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Ν. Κοροβέσης: “Άμεση η κινητοποίηση της Π.Ε. Ηλείας, το μυαλό μας στους ανθρώπους που επλήγησαν από το μεγάλο και διπλό μέτωπο πυρκαγιάς- Ειδικά κλιμάκια θα ξεκινήσουν άμεσα την πλήρη καταγραφή των ζημιών”

image 37 57

Ειδικά κλιμάκια θα ξεκινήσουν άμεσα την πλήρη καταγραφή των ζημιών ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία, τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς για τα επόμενα βήματα.

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην προσπάθεια εξουδετέρωσης του μεγάλου και διπλού μετώπου πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Π.Ε. Ηλείας από την Παρασκευή.

Αντιμέτωπη με δύο μεγάλα μέτωπα, ένα πρώτο που ξεκίνησε από την περιοχή του Αλποχωρίου και το δεύτερο που ξεκίνησε από τον Ερύμανθο Αχαΐας και περνώντας τα όρια της Ηλείας έφτασε μέχρι την περιοχή της Ήλιδας, η Π.Ε. Ηλείας ανταποκρίθηκε με το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεών της στην τιτάνια προσπάθεια που έκανε το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων,  η αστυνομία, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, οι εθελοντές και μαζί τους, πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Στα μέτωπα της πυρκαγιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, συντονίζοντας τα οχήματα και τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας στις προσπάθειες συνδρομής των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ επί τόπου έφτασε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, που συμμετείχε και στην έκτακτη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, για την δύσκολη νυχτερινή επιχείρηση κατάσβεσης αλλά και απομάκρυνσης των πολιτών από τις επικίνδυνες περιοχές.

Συγκεκριμένα, η Π.Ε. Ηλείας διέθεσε μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων και μηχανημάτων έργου από το μητρώο πολιτικής προστασίας για την υποστήριξη του έργου των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ σε συνεργασία με τους Δήμους, την Ιερή Μητρόπολη Ηλείας και τοπικούς φορείς, φρόντισε για την διαμονή πυροσβεστών που έφτασαν στην Ηλεία από άλλες περιοχές της χώρας, για τη διανομή τροφών και νερών, καθώς επίσης και για κάθε άλλη ενέργεια που ήταν απαραίτητη.

«Περάσαμε ένα πολύ δύσκολο 24ωρο που για ακόμα μία φορά άνοιξε πολλές πληγές στην γη της Ηλείας. Φαίνεται πως ο μεγάλος κίνδυνος των πύρινων μετώπων αντιμετωπίστηκε με την καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά δεν εφησυχάζουμε μέχρι να εξουδετερωθεί και η τελευταία σπίθα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, προσθέτοντας πως «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στρέφει το μυαλό και το βλέμμα της στις μεγάλες καταστροφές που έγιναν και στους ανθρώπους που έχασαν το βιος τους». 

Ειδικά κλιμάκια θα ξεκινήσουν άμεσα την πλήρη καταγραφή των ζημιών ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία, τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς για τα επόμενα βήματα.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds