Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

N. Kοροβέσης: Προετοιμασία, επαγρύπνηση και αλληλεγγύη μας κράτησαν όρθιους

εικόνα Viber 2024 06 28 12 57 14 631

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

N. Kοροβέσης: Προετοιμασία, επαγρύπνηση και αλληλεγγύη μας κράτησαν όρθιους

Μίνι απολογισμό για την αποδοτικότητα της Πολιτικής Προστασίας και αναλυτικά στοιχεία για την λειτουργία του τμήματος κατά την διάρκεια των δύο μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν τους δήμους Πύργου και Ήλιδας την Παρασκευή 21-6-2024 έδωσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του πρόσφατου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Όπως τόνισε ο κ. Κοροβέσης, την ημέρα της πυρκαγιάς και συγκεκριμένα στην περιοχή της Πηνείας, χρησιμοποιήθηκαν 16 υδροφόρες, 9 προωθητήρες (μπουλντόζες) και ένα JCB ενώ στην περιοχή του Πύργου χρησιμοποιήθηκαν 9 υδροφόρες, τρεις προωθητήρες, δύο  JCB και μία πλατφόρμα.  Σαφώς υπήρξαν μετακινήσεις ανάμεσα στις δύο πυρκαγιές ανάλογα με τις ανάγκες.

Επιπλέον, από το μεσημέρι της Παρασκευής, τέσσερις υδροφόρες υπάρχουν σε σταλία (αναμονή) τέσσερις υδροφόρες σε Βάλμη, Ψάρι , Διάσελα και Λέπρεο και παραμένουν ακόμα εκεί. 

Τέλος, από το σύνολο των 41 ενεργών μηχανημάτων (εκτός από τις σταλίες), μέχρι σήμερα είναι ακόμα ενεργά στην περιοχή της Πηνείας 10 υδροφόρες και 5 μηχανήματα.

Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσεις τους φορείς αλλά και τους απλούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, και βοήθησαν τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, αποδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη και η διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο είναι το μεγάλο μας «όπλο» απέναντι στις φυσικές καταστροφές πέρα από την πρόληψη και τις ενέργειες άμεσης καταστολής.

Συγκεκριμένα, η Μητρόπολη Ηλείας διέθεσε 50 κλίνες σε ιδρύματά της, για την φιλοξενία πυροσβεστών και πληγέντων. Οι νοσηλευτικές μονάδες Πύργου και Αμαλιάδας, διέθεσαν δέκα κλίνες για την φιλοξενία πυροσβεστών από άλλες περιοχές, με την παροχή γεύματος. Ο συμπολίτης μας, Ανδρέας Παπαδάκος πρόσφερε τρόφιμα, χυμούς και νερά ενώ ο όμιλος Σκλαβενίτη πρόσφερε  νερά σε πάγκο και κρουασάν. Τέλος, ιδιωτική εταιρεία παρείχε ιατροφαρμακευτικό υλικό σε πυροσβέστες.

«Η Ηλεία μας για μια ακόμα φορά δοκιμάστηκε. Οι καταστροφές σε περιουσίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο είναι μεγάλες όμως η σωστή στρατηγική, η επαγρύπνηση και η αλληλεγγύη μα κράτησε όρθιους. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες καταγραφής των ζημιών προκειμένου οι πληγέντες συμπολίτες μας να αποφύγουν την ταλαιπωρία. Ο κίνδυνος των πύρινων μετώπων αντιμετωπίστηκε με την καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και πλέον το βλέμμα και το μυαλό μας είναι στους ανθρώπους που έχασαν το βιος τους και στον τρόπο με τον οποίο θα τους βοηθήσουμε να σταθούν ξανά στα πόδια τους», σημείωσε ο Νίκος Κοροβέσης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds