Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Νέα Φιγαλεία: Παρουσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ζαχάρως-Ν. Φιγαλείας Κώστα Μητρόπουλου ο εορτασμός του Πολιούχου της πόλης Αγ. Νικολάου

neafigaleiaagiosniklaos

Τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο γιόρτασε η ορεινή κωμόπολη της Νέας Φιγαλείας τη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου για άλλη μια φορά και μάλλον τελευταία στον Ι.Ν Υπαπαντής Κυρίου, προσωρινή ενορία της πόλης τα τελευταία χρόνια, καθώς ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός Ι.Ν Αγίου Νικολάου, Προστατευόμενο Μνημείο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης από το σεισμό των 5.2R του 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσε ο νέος Δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας Κώστας Μητρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπαλαδήμας, ο Πρόεδρος της Δ.Κ Νίκος Κουτσόπουλος καθώς και ο νέος Πρόεδρος Παναγιώτης Πάλλας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής καθώς και πλήθος πιστών.

Τη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου εσπέρας πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός με αρτοκλασία ενώ ανήμερα της εορτής μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως. Η έντονη βροχή που ξέσπασε για λίγα λεπτά δεν στάθηκε εμπόδιο στην ολοκλήρωση της λιτάνευσης.

Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, το 2024 ο Άγιος θα επιστρέψει σπίτι του μετά από 8 χρόνια, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του επιβλητικού Ι.Ν Αγίου Νικολάου της πόλεως.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds