Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Νεοεκλεγείς δήμαρχος πρίν αναλάβει καθήκοντα αποφάσισε αναθέσεις…

dimarxeio ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ1

Θεσμικό ατόπημα Δημάρχου Ερμιονίδος

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, υπέπεσε σε θεσμικό ατόπημα. “Κέρδισε” έτσι και την πρώτη ακύρωση μιας απόφασής του, από την Αποκεντρωμένη. Την πρώτη, που θα έχει σαν σημείο αναφοράς τη νέα θητεία του που ξεκίνησε χτες 1η Ιανουαρίου 2024.

Ξεκινώντας από καλές, προφανώς, προθέσεις, και μη έχοντας προβλήματα εσωτερικών συγκρούσεων, ανέθεσε ευθύνες αντιδημάρχων και αρμοδιότητες σε 7 από τους Δημοτικούς του Συμβούλους, χωρίς να έχει την ανάλογη εκ του νόμου εξουσία.

Η ανάθεση, η Πρωτοκόλληση και η δημοσίευση έγιναν στις 29 Δεκεμβρίου 2023. Πριν δηλαδή αναλάβει –εκ του νόμου- καθήκοντα Δημάρχου για την περίοδο 2024 έως και 2029. Υπέγραψε χωρίς να έχει εκ του νόμου δικαίωμα (το αποκτά από 1ης Ιανουαρίου 2024) και επομένως η ανάθεση ευθυνών και αρμοδιοτήτων είναι άκυρες. Αυτό σημαίνει ότι, οποιαδήποτε απόφαση των 7 διορισθέντων αντιδημάρχων είναι άκυρη ως μη ληφθείσα.

Η προφανής επιθυμία του επανεκλεγέντος Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου «να μη χαθεί ούτε μια ημέρα» από την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής τον οδήγησε στην βεβιασμένη αυτή ενέργεια, από την οποία δεν βρέθηκε ούτε ένας συνεργάτης να τον αποτρέψει.

Τι γίνεται τώρα; Υπάρχει λύση και είναι απλή, αρκεί να γίνει άμεσα. Να προβεί σε έκδοση, υπογραφή και πρωτοκόλληση νέας απόφασης, με ημερομηνία του 2024 και ταυτόσημο περιεχόμενο. Έτσι, όπως λέει και ο λαός μας «Ούτε γάτα…ούτε ζημιά».

Αυτά με αγάπη και ενδιαφέρον.

akromolio

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds