Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας

astynomia

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στα θέματα οδικής ασφάλειας για τον Φεβρουάριο δείχνει επακριβώς ότι η οδήγηση στην Περιφέρειά μας αποτελεί πρόβλημα αφού συνεχίζονται τα τροχαία και μάλιστα με αποτέλεσμα τον θάνατο σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεν φαίνεται να αλλάζει η επικίνδυνη οδήγηση και σε συνδυασμό με την υποστελέχωση της Αστυνομίας και Τροχαίας το πρόβλημα διογκώνεται.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2024, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Α. Τροχαία ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 23 τροχαία ατυχήματα έναντι 26 τον Φεβρουάριο του έτους 2023. Ειδικότερα σημειώθηκαν :
•       2 θανατηφόρα δυστυχήματα όσα και τον Φεβρουάριο του έτους 2023.
•       2  τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 1 τον Φεβρουάριο  του έτους 2023.
•       19 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 23 τον Φεβρουάριο του έτους 2023.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρειά μας  καταγράφηκαν συνολικά 35 παθόντες έναντι 30 τον Φεβρουάριο του έτους 2023:
Ειδικότερα καταγράφηκαν :
•       3 θανάσιμα τραυματισμένοι έναντι 2 τον Φεβρουάριο του έτους 2023.
•       2  σοβαρά τραυματίες έναντι  1 τον Φεβρουάριο του έτους 2023.
•       30 ελαφρά τραυματίες έναντι 27 τον Φεβρουάριο του έτους 2023.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν :
•       Παραβίαση προτεραιότητας
•       Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
•       Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς

Β. Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2024 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 267 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 4.573 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 137 παραβάσεις.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds