Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ ανακοίνωσε την μόνιμη κατοχή της Γάζας και την κατάργηση της αυτονομίας της Δυτικής Όχθης!

isrypej

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Κανάλι 12, δήλωσε πως η Γάζα θα γίνει έδαφος του Ισραήλ, ενώ ανακοίνωσε ότι και η Δυτική Όχθη δεν θα επιστρέψει στο καθεστώς αυτονομίας που είχα καθώς «Η Παλαιστινιακή Αρχή δεν αποτελεί λύση για το ζήτημα της μελλοντικής διακυβέρνησης των Παλαιστινίων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, τόνισε ότι «θα υπάρχει ισραηλινός έλεγχος ασφαλείας από τον Ιορδάνη [ποταμό] έως τη [Μεσόγειο] θάλασσα ανά πάσα στιγμή».

Και μην ξεχνάμε ότι «Η Παλαιστινιακή Αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει καταδικάσει το γεγονός της 7ης Οκτωβρίου», είπε αρνούμενος να καταδικάσει τις περίπου 180 δολοφονίες Παλαιστινίων από τις 7 Οκτωβρίου στην Δυτική Όχθη.

«Αυτή η αρχή συνεχίζει να πληρώνει μισθούς σε δολοφόνους Εβραίων», υποστήριξε για να δικαιολογήσει την απόφαση κατάκτησης από το Ισραήλ όλων των παλαιστινιακών εδαφών, τόσο της Γάζας, όσο και της Δυτικής Όχθης!

Πρόκειται για εξέλιξη η οποία απλά θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα και σίγουρα θα ξεσηκώσει επιπλέον αντιδράσεις, καθώς ούτε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν που έχει «συγχωρέσει» την σφαγή περίπου 13.000 γυναικόπαιδων από τις 7 Οκτωβρίου, δεν δέχεται την μόνιμη κατοχή της Γάζας από τους Ισραηλινούς, πόσο μάλλον της Δυτικής Όχθης!

Ουσιαστικά πρόκειται για κατάρρευση των συμφωνιών του Αβραάμ, με ανεξέλεγκτες καταστάσεις να δημιουργούνται και ισλαμικά κινήματα όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα να τροφοδοτούνται από το μίσος κατά του εβραϊκού κράτους που θα επικρατήσει μεταξύ των αραβικών πληθυσμών.

Μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι οι Ισραηλινοί θα επιτεθούν άμεσα στον Λίβανο για να διαλύσουν την Χεζμπολάχ, λειτουργώντας με την αντίληψη παλαιότερων εποχών: Σήμερα είναι τελείως διαφορορετικές οι παγκόσμιες ισορροπίες όχι μόνο σε σχέση με την δεκαετία του 1980 (εισβολή στον Λίβανο το 1982), αλλά και σε σχέση με την δεκαετία του 2000-2009…

pronews

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds