Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant antonoauto 1
tzamalis2
anthoulis 2x5 new

ΟΑΣΗ: Νέα κινητοποίηση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού την Πέμπτη  20/11/2025 στον κόμβο στο Ρουπάκι

agrotespyrgos

Νέα κινητοποίηση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας την Πέμπτη  20/11/2025 στον κόμβο στο Ρουπάκι ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού και της ευλογιάς  στην Ηλεία που έχει αφανίσει το βίος των κτηνοτρόφων καθώς και την αποπληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων που εκκρεμούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας αναφέρει τα εξής:

H κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή παρόλο που γνώριζαν την επικίνδυνη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, μείνανε μόνο σε γενικόλογες εκκλήσεις και «ευχολόγια», χωρίς να πάρουν κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης αφήνοντας ουσιαστικά τη μεγάλη πλειοψηφία των κτηνοτρόφων έρμαια της ανευθυνότητας ορισμένων. Βλέπουμε καθημερινά να πεθαίνουν τα ζώα μας από τον καταρροϊκού και να μην κοιμόμαστε από τον φόβο ότι θα χάσουμε τα κοπάδια μας από την ευλογιά.”

Απαιτούμε άμεσα μέτρα πρόληψης για να μην εξαπλωθεί η νόσος και στον νομό μας αλλά και μέτρα για όταν προκύψουν κρούσματα :

  • Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς των κτηνοτρόφων που θα  χάσουν τα ζώα τους και να αναπληρωθεί από το κράτος το χαμένο εισόδημά τους μέχρι την πλήρη ανασύσταση των κοπαδιών.
  • Να στελεχωθούν άμεσα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και τα κτηνιατρικά εργαστήρια με το απαραίτητο προσωπικό. Να προχωρήσει με ευθύνη του κράτους ο εμβολιασμός στα κοπάδια μας για τον καταρροϊκό πυρετό.
  • Να μην επιβαρυνθούν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι από το κόστος των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και διαχείρισης της νόσου. Η υλοποίησή τους να σχεδιαστεί, οργανωθεί και χρηματοδοτηθεί από το κράτος.
  • Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες και ελεγμένες ζωοτροφές για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που θα είναι σε καραντίνα. Να ταφούν με όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας υγείας τα νεκρά ζώα, χωρίς επιβαρύνσεις των κτηνοτρόφων.
  • Να εξασφαλιστούν ο έλεγχος και η αυστηρή επιτήρηση των σφαγείων για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας.
  • Να καταργηθούν οι περιορισμοί και τα εμπόδια στη δυνατότητα σχεδιασμού και ανάπτυξης προγράμματος εμβολιασμού για την ευλογιά.
  • Να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στις εισαγωγές στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας.
  •  Άμεση αποπληρωμή των χρεωστούμενων ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

Όλοι την Πέμπτη 20/11 στην κινητοποίηση στις 11:30  στον Κόμβο στο Ρουπάκι

 Και στην περιφερειακή κινητοποίηση στις 22/11 στις 19:00 στην Πάτρα

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos