Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Οι διαφορές ανάμεσα στα προγράμματα για ασφάλεια αυτοκινήτου: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε τύπου ασφάλισης

Car doctor with stethoscope in a car showroom

Η ασφάλεια αυτοκινήτου αποτελεί ένα αναγκαίο και υποχρεωτικό έξοδα για κάθε ιδιοκτήτη οχήματος και παρέχει προστασία έναντι ζημιών που μπορεί να προκληθούν από άλλα αυτοκίνητα.

Οι διαφορές ανάμεσα στα προγράμματα για ασφάλεια αυτοκινήτου: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε τύπου ασφάλισης

Η ασφάλεια αυτοκινήτου αποτελεί ένα αναγκαίο και υποχρεωτικό έξοδα για κάθε ιδιοκτήτη οχήματος και παρέχει προστασία έναντι ζημιών που μπορεί να προκληθούν από άλλα αυτοκίνητα.

Υπάρχουν 3 ειδών ασφάλειες οι οποίες είναι:

Η Βασική ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια πυρός-κλοπής

Η πλήρη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Κάθε τύπος ασφάλισης προσφέρει διαφορετικές καλύψεις και σας παρέχει προστασία έναντι διαφορετικών κινδύνων.

Ας δούμε όμως τι προσφέρει κάθε ασφάλεια και πως σας προστατεύει έναντι των διάφορων περιπτώσεων που μπορεί να εμπλακείτε στο δρόμο.

Βασική ασφάλεια αυτοκινήτου

Η βασική ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η πιο απλή μορφή ασφάλισης και παρέχει την ελάχιστη ασφαλιστική κάλυψη που είναι υποχρεωτική για να κυκλοφορείτε νόμιμα στο δρόμο!

Συνήθως περιλαμβάνει μόνο την αστική ευθύνη έναντι τρίτων για υλικές ζημιές και τραυματισμούς – δηλαδή τη δυνατότητα να αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία έναν τρίτο που τον χτυπήσατε με δική σας υπαιτιότητα!

Μερικές φορές μπορεί να περιλαμβάνονται και κάποιες εξτρά παροχές από την ασφαλιστική εταιρεία όπως φροντίδα ατυχήματος για να έχετε βοήθεια και ρυμούλκηση οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος καθώς και κάλυψη υλικών ζημιών αν σας τρακάρει ένα ανασφάλιστο όχημα.

Πλεονεκτήματα βασικής ασφάλισης

 • Χαμηλό κόστος που ξεκινά (ανάλογα το αυτοκίνητο) από περίπου 50€ / εξάμηνο
 • Μπορείτε να προσθέσετε εξτρά καλύψεις όπως οδική βοήθεια, νομική προστασία, κ.α. έτσι ώστε να έχετε ένα πιο πλήρες ασφαλιστήριο!

Μειονεκτήματα βασικής ασφάλισης

 • Καλύπτει μόνο την υποχρεωτική ασφάλιση – δηλαδή αν κάνετε κάποια ζημιά σε άλλο όχημα
 • Δεν σας προστατεύει από άλλες καταστροφές όπως φυσικά φαινόμενα, κλοπή, κτλ

Ασφάλεια πυρός-κλοπής

Η ασφάλεια αυτοκινήτου πυρός-κλοπής προσφέρει πολλές περισσότερες καλύψεις από τη βασική ασφάλιση έτσι ώστε να προστατέψετε καλύτερα την περιουσία σας. Συνήθως ένα ασφαλιστήριο πυρός-κλοπής καλύπτει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημά σας εξαιτίας κάποιον γεγονότων όπως φυσικές καταστροφές, πυρκαγιά , πλημμύρες, κ.α. όπως επίσης και τη μερική και ολική κλοπή του οχήματός σας.

Στην ουσία συνήθως μια ασφάλεια πυρός-κλοπής σας καλύπτει έναντι όλων των περιπτώσεων ατυχήματος ή ζημιών, εκτός αν προκαλέσετε ζημιές στο όχημα με δική σας υπαιτιότητα – σε αυτήν την περίπτωση σας καλύπτει μόνο η μικτή ασφάλιση!

Πλεονεκτήματα ασφάλισης πυρός-κλοπής

 • Κάλυψη για αρκετές περιπτώσεις ζημιών όπως φυσικές καταστροφές ή βανδαλισμοί
 • Πιο οικονομική από μια ολοκληρωμένη μικτή ασφάλεια

Μειονεκτήματα

 • Δεν προσφέρει κάλυψη για ιδίες ζημιές
 • Κοστίζει περισσότερο έναντι μιας βασικής ασφάλισης

Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μια ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη που καλύπτει σχεδόν όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να σας τύχουν και να αποφέρουν καταστροφή στο όχημά σας.

Η μικτή ασφάλεια είναι η πιο πλήρης ασφάλιση και προτείνεται για καινούργια οχήματα ή για αυτοκίνητα που διατηρούν υψηλή εμπορική αξία. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τα χρήματα και την περιουσία σας έναντι μίας ξαφνικής απώλειας ή καταστροφής.

Μια ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη, πέρα από τις ζημιές από φυσικά φαινόμενα κ.α. που καλύπτονται και από ένα πακέτο πυρός-κλοπής, σας καλύπτει επίσης και για ιδίες ζημιές που θα προκαλέσετε εσείς με δική σας υπαιτιότητα.

Πλεονεκτήματα μικτής ασφάλειας

 • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη που προσφέρει μεγάλη ξεγνοιασιά
 • Προστασία έναντι σχεδόν όλων των αναπάντεχων κινδύνων

Μειονεκτήματα μικτής ασφάλισης

 • Υψηλότερο κόστος από όλες τις ασφάλειες
 • Υπάρχει απαλλαγή που σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσετε ένα ποσό από την τσέπη σας για κάθε ζημιά

Επιλέγοντας τον κατάλληλο τύπο ασφάλειας αυτοκινήτου μπορείτε να κινείστε ήρεμοι στο δρόμο και να νιώθετε την αντίστοιχη σιγουριά. Η επιλογή ασφάλειας εξαρτάται όπως γράψαμε από αρκετούς παράγοντες και είναι καθαρά δική σας απόφαση τι θα επιλέξετε για το αυτοκίνητό σας!

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos