Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Οι Δήμοι Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Αρχ. Ολυμπίας & Πύργου: Ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιχειρούν «άνοιγμα» στην Ιταλία με οδηγό το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο

htrs

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΠΥΡΓΟΥ

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιχειρούν «άνοιγμα» στην Ιταλία με οδηγό το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο

*Πλήθος  επαφών του Προέδρου του Ελληνοιταλικού Επιμελητήριου με Μητροπολίτη, Δημάρχους και ΕΒΕ Ηλείας

Η ισχύς εν τη ενώσει για τρεις Δήμους της Ηλείας οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιχειρούν δυναμικό «άνοιγμα» προς τη γειτονική Ιταλία, με οδηγό το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Πρόκειται για τους Δήμους Ανδραβίδας Κυλλήνης, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, οι οποίοι, σε πρώτη φάση, προχωρούν σε αδελφοποιήσεις με τρεις Δήμους της Ιταλίας και σε δεύτερη φάση, θα διεκδικήσουν Ευρωπαϊκά προγράμματα -ήδη υπέβαλλαν προτάσεις- αξιοποιώντας αναπτυξιακές ευκαιρίες που αφορούν στην ανταλλαγή κουλτούρας, στην οικονομία και επιχειρηματικότητα καθώς και στην υλοποίηση δράσεων για τη δημιουργία υποδομών, με βασικές κατευθύνσεις  τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την οικονομία-επιχειρηματικότητα, τις υποδομές, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση.

Πρόκειται για το φιλόδοξο – αναπτυξιακό σχέδιο “Magna Graecia” επικεφαλής του οποίου έχει τεθεί το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο δια του Προέδρου του Γιάννη Τσαμίχα ο οποίος επισκέφθηκε την Ηλεία και είχε σειρά επαφών με τους Δημάρχους Πύργου Ηλείας Στάθη Καννή, Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, και Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδη Παναγιωτόπουλο.

 Επίσης ο κ. Τσαμίχας, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Παναγιώτη Βαμβακάρη  και τον Συντονιστή του Προγράμματος στην Ηλεία, υπάλληλο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιώργο Σαραντόπουλο, επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο καθώς και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας Κώστα Νικολούτσο . Ο κ. Τσαμίχας  σε όλους τους τόνους κατέστησε σαφές ότι η Ιταλία αποτελεί διαχρονικά τον σημαντικότερο οικονομικό εταίρο της Ελλάδας,

 «Εν έτει 2023, οι ελληνοϊταλικές επιχειρηματικές σχέσεις δείχνουν σταθερότητα, αλλά και προοδευτικά τάση διεύρυνσης, με την Ιταλία να αποτελεί τον κυριότερο εξαγωγικό προορισμό των ελληνικών προϊόντων μεταξύ των πρώτων 100 εξαγωγικών προορισμών εδώ και δεκαετίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι Δήμοι της Ηλείας δεν είχαν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρέχουν προγράμματα όπως το INTEREG , HORIZON  κ.α. ενώ, το ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι ότι οι τρεις Δήμαρχοι άφησαν στην άκρη διαφορές ή ανταγωνισμούς και ένωσαν δυνάμεις για το καλό του τόπου τους, γεγονός το οποίο εξήρε άλλωστε και ο κ. Τσαμίχας επισημαίνοντας ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Οι Δήμοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης , Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας θα αδελφοποιηθούν με ισάριθμους δήμους της Νότιας Ιταλίας στο σχήμα «τρία επί τρία» με επικεφαλής του προγράμματος το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο. Η αδελφοποίηση θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος CERV που είναι δομημένο με θέμα «Magna Graecia»  και όπως εξήγησαν στους Δημάρχους ο κ. Τσαμίχας και ο Γραμματέας του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου κ. Βαμβακάρης, δεν θα είναι μία ακόμα αδελφοποίηση από τις πολλές που έχουν γίνει, και  οι οποίες συνήθως εξαντλούνται σε εθιμοτυπικές επισκέψεις, «σβήνοντας » στο πέρασμα του χρόνου.

Απεναντίας  είναι μία πρωτοβουλία που στοχεύει στη δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των έξι δήμων, και στην ουσία θα αποτελέσει τον προπομπό για την  αξιοποίηση νέων ευκαιριών ανάπτυξης μέσα από συναντήσεις που θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα για την ενίσχυση της πολιτιστικής, οικονομικής, κοινωνικής και πανεπιστημιακής ανταλλαγής μεταξύ δημόσιων φορέων και ιδιωτικών εταιρειών.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds