Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Οβρυά: Δείτε το ποσό που πήραν Με την μέθοδο… pizza slider

ngngbg

Μεγαλύτερη η μπάζα από την έκρηξη στην Οβρυά: Δείτε το ακριβές ποσό που πήραν! Με την μέθοδο… pizza slider

Με την μέθοδο της “pizza slider”, κατόρθωσαν να ανατινάξουν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) και να κάνουν γερή μπάζα εφόσον «σήκωσαν» το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο λόγος για τους δύο δράστες της ανατίναξης του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας που σημειώθηκε μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της ∆ευτέρας του Πάσχα σε σούπερ μάρκετ επί της οδού ∆ημοκρατίας στην Οβρυάς. Πρόκειται για δύο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, η οποία βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστεί τυχόν βιολογικό υλικό των επιβαινόντων που θα βοηθήσει σημαντικά στο έργο των διωκτικών αρχών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί ήταν κλεμμένη από τις 8 Μαρτίου του 2024 από την περιοχή Πατήσια της Αττικής, ενώ όπως γράψαμε και χθες η πινακίδα που έφερε δεν αντιστοιχούσε στην πραγματική και μάλιστα ήταν παραποιημένη.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών που διενεργούν την προανάκριση μελετούν με προσοχή όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από το βιντεοληπτικό υλικό, σκιαγραφούν τον σωματότυπο και τις κινήσεις τους και αναζητούν κοινά σημεία με άλλα «χτυπήματα».

Ιδιαίτερο βάρος δίνουν στην μέθοδο που χρησιμοποίησαν για να προκαλέσουν την έκρηξη του ΑΤΜ καθώς φαίνεται πως είχαν εμπειρία και γνώση.

Πρόκειται για την αποκαλούμενη μέθοδο «pizza slider», σύμφωνα με την οποία οι δράστες έσπρωξαν μέσα στην θυρίδα του μηχανήματος ένα μεταλλικό κουτί (slider) που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό (pizza), τον πυροδότησαν με βραδύκαυστο φυτίλι και πολύ γρήγορα έγινε η έκρηξη με αποτέλεσμα να ανοίξουν κάποιες κασετίνες και τα χαρτονομίσματα να πέσουν στο έδαφος αλλά και κάποιες άλλες (αυτές με τα 50ευρα) να τις αφαιρέσουν αυτού-
σιες, ενώ ορισμένες «σφηνώθηκαν» μέσα στο μηχάνημα και δεν κατόρθωσαν να τις αποσπάσουν.

Η Αστυνομία είναι βέβαιη ότι υπήρχε ένα ακόμα τουλάχιστον άτομο που συμμετείχε στο επαγγελματικού τύπου χτύπημα, το οποίο έγινε το πολύ μέσα σε 4 λεπτά (!) και με τους δράστες να γίνονται «καπνός» εγκαταλείποντας την μηχανή σε ερημικό δρόμο προς τον
Ομπλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές ερευνούν σε βάθος την υπόθεση και θα επιχειρήσουν να αναζητήσουν στοιχεία και μέσα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να βρουν την άκρη του νήματος της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

gnomip

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds