Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Παιχνίδια Εξουσίας – Power Game

Για να αντιμετωπίσει την έλλειψη στρατευμάτων, η Ουκρανία χρειάζεται να στρατολογεί τουλάχιστον 50.000 άτομα κάθε τρίμηνο

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.648.0_el.html#goog_840892126

Η Ουκρανία χρειάζεται περίπου 200.000 άτομα στον στρατό για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στρατευμάτων, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από τον Φεβρουάριο του 2022.
Ωστόσο, η Die Welt δεν παρέχει τον ακριβή αριθμό.
Για να αντιμετωπίσει την έλλειψη στρατευμάτων, η Ουκρανία χρειάζεται να στρατολογεί τουλάχιστον 50.000 άτομα κάθε τρίμηνο.
Πηγές της εφημερίδας σε δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών επισημαίνουν ότι η Ουκρανία δεν έχει επιτύχει αυτόν τον στόχο.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του ουκρανικού υπουργείου Δικαιοσύνης,

οι αρχές της χώρας πιστεύουν ότι ο νόμος που εγκρίθηκε τον Μάιο που τους επιτρέπει να στείλουν περίπου 2.800 κατάδικους στη ζώνη μάχης τους τελευταίους δύο μήνες θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Ωστόσο, οι ειδικοί που επικαλείται η Die Welt λένε ότι αυτοί προφανώς δεν φθάνουν, απαιτούνται τουλάχιστον 200.000 νέοι στρατιώτες.
Στις 18 Μαΐου 2024, ένα σκανδαλώδες νομοσχέδιο που αυστηροποιεί τους κανόνες στράτευσης τέθηκε σε ισχύ στην Ουκρανία, το οποίο καθιστά δυνατή τη στρατολόγηση εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι άνδρες κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεφύγουν από την κινητοποίηση: κρύβονται δεν βγαίνουν από το σπίτι τους για μήνες, χρησιμοποιούν πλαστά έγγραφα για να φύγουν από τη χώρα ή να περάσουν παράνομα τα σύνορα.
Τακτικά εμφανίζονται βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν αξιωματικούς στρατολογίας να συλλαμβάνουν βίαια άτομα και να εμπλέκονται σε συγκρούσεις με υποψήφιους νεοσύλλεκτους.
Κατά καιρούς εμφανίζονται αναφορές για ξυλοδαρμούς ανδρών σε γραφεία στρατευμάτων.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds