Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Οι προβλέψεις Γ. Στουρνάρα

stournaras

 H έκθεσή του στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων θα περιέχει τις προβλέψεις για θετικό ρυθμό ανάπτυξης πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, ότι η ελληνική οικονομία θα καταφέρει να εμφανίζει επαρκή πρωτογενή πλεονάσματα και ταυτόχρονα να αναπτύσσεται ταχύτερα από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης κ.λπ. 

instagram

Πλεονάσματα με μεγέθυνση της οικονομίας και μεγέθυνση παρά τα πλεονάσματα, είναι το μήνυμα της έκθεσης. Οι ίδιοι ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να συντηρηθούν και τα επόμενα χρόνια, με στήριγμα τα «απόνερα» των κονδυλίων του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης. Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι από τις ελάχιστες εισηγμένες σε Χρηματιστήριο κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης με κεφαλαιοποίηση 304 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των θεμάτων της γενικής συνέλευσης ξεχωρίζει η διάθεση καθαρών κερδών 2023, που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 98,7 εκατ. ευρώ.

Οι μέτοχοι της ΤτΕ (και το ελληνικό δημόσιο) θα εισπράξουν φέτος μέρισμα 0,6720 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η ΤτΕ θα διατηρήσει ως έκτακτο αποθεματικό κεφάλαια ύψους 85,35 εκατ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds