Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Παρακολούθησαν τη δραματοποιημένη ταινία- ντοκιμαντέρ «Ο Εθνομάρτυρας Ωλένης Φιλάρετος στα Μπουντρούμια της Τριπολιτσάς»

image 36 33

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Παρακολούθηση ιστορικής ταινίας «Ο Εθνομάρτυρας Ωλένης Φιλάρετος στα Μπουντρούμια της Τριπολιτσάς» από τους μαθητές της Γ’ τάξης

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης παρακολούθησαν στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας τη δραματοποιημένη ταινία- ντοκιμαντέρ «Ο Εθνομάρτυρας Ωλένης Φιλάρετος στα Μπουντρούμια της Τριπολιτσάς».

Πρόκειται για μια ιστορική ταινία διάρκειας 60 λεπτών με επίκεντρο την προσωπικότητα, τη δράση και τον μαρτυρικό θάνατο του τοπικού Ιεράρχη, Επισκόπου της Ηλείας το 1821, Φιλαρέτου ο οποίος μαρτύρησε στα χέρια των Τούρκων, μαζί με πλήθος Αρχιερέων και Προκρίτων της Πελοποννήσου, τον Σεπτέμβριο του 1821 στον βωμό της Ελευθερίας. όπως ο Πρόκριτος του Πύργου Ιωάννης Βιλαέτης, ο Διάκονος του Φιλαρέτου Ιωαννίκιος και ο παπα-Αλέξης Οικονόμος από Ανδρίτσαινα.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds