Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Παρεμβάσεις πυροπροστασίας σε όλο το Δήμο

mpalioukos

Σύσκεψη εμπλεκόμενων φορέων έγινε στην πρ. Μαθητική Εστία υπό το Δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο

Οι παρεμβάσεις πυροπροστασίας που θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στα πλαίσια της χρηματοδότησης ποσού 500.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου στην πρ. Μαθητική Εστία Κρεστένων. Η σύσκεψη έγινε υπό το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο και με τη συμμετοχή του Δασάρχη Ολυμπίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλου, των αντιδημάρχων κ.κ. Αν. Καρνάρου, Μιλτ. Γεωργακόπουλου και Δημ. Μικέλη, του επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων κ. Κώστα Δρακόπουλου, του διοικητή του Α.Τ. Κρεστένων κ. Σωτ. Πιτσινή, καθώς και αρμοδίων της Πολιτικής Προστασίας Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων υπογράμμισε ότι ο Δήμος όπως και άλλοι γειτονικοί ΟΤΑ χρηματοδοτήθηκαν με ένα μεγάλο ποσό, προκειμένου να υλοποιηθεί και να παραδοθεί ένα έργο ασφαλές για τον πολίτη και το φυσικό περιβάλλον, ειδικά για την κρίσιμη περίοδο που έχει οριοθετηθεί μεταξύ 10-31 Αυγούστου. Όπως τόνισε ο κ. Μπαλιούκος ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις περιοχές υψηλής συνάθροισης, στους αρχαιολογικούς χώρους με επίκεντρο τον Επικούριο Απόλλωνα, στην Ι.Μ. Σεπετού, στην κατασκήνωση Φρίξας, στους παραδασόβιους οικισμούς, αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο όπου ελλοχεύουν κίνδυνοι πυρκαγιάς.

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όπου «επί τάπητος» θα βρεθεί η αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, καθώς και η προληπτική διαχείριση του ζητήματος των δασικών πυρκαγιών.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds