Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Μπασέτα στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

image 1 16

«Τα χωριά της Ηλείας στα ύστερα βυζαντινά και μεταβυζαντινά – οθωμανικά χρόνια»

Το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 20:00, στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – ισόγειο) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κωνσταντίνου Μπασέτα, υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του εκδοτικού οίκου «Λειμών».

Το βιβλίο με τίτλο «Τα χωριά της Ηλείας στα ύστερα βυζαντινά και μεταβυζαντινά – οθωμανικά χρόνια» αποτελεί ένα σημαντικό ερευνητικό πόνημα για τα χωριά της Ηλείας των ύστερων βυζαντινών και μεταβυζαντινών-οθωμανικών χρόνων, καθώς και της δημογραφικής, οικονομικής και εθνολογικής κατάστασης αυτών.    

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Νικολάου, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης, κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, κ. Αθανάσιος Κατσίμπελης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Σωτήρης Παπαηλίου.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds