Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Πάσχα χωρίς κακάο και σοκολάτα

kakao sokolata

Οι Αφρικανοί καλλιεργητές κακάο στο Key West παραδέχονται ότι και φέτος -για τρίτη διαδοχική χρονιά- η παραγωγή σε κόκκους κακάο θα είναι μικρότερη από πέρυσι.

Στη Δυτική Αφρική, στην Ακτή Ελεφαντοστού αλλά και στην Γκάνα που παράγουν το 40% της παγκόσμιας παραγωγής, υποφέρουν από πρωτοφανή ξηρασία αλλά και ξαφνικές, βίαιες και καταστροφικές έντονες βροχοπτώσεις που δεν τους επιτρέπουν να μαζέψουν τους κόκκους κακάο.

 Στα Χρηματιστήρια ήρθε ο Αρμαγεδδών. Οι χρηματιστές αγοράζουν όσο όσο τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης στο Χρηματιστήριο Παραγώγων για να καλύψουν την αδυναμία τους να παραδώσουν τις ποσότητες που είχαν αγοράσει στη spot αγορά.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή ενός Συμβολαίου Μελλοντικής Εκπλήρωσης ξεπέρασε τα 10.000 δολάρια ο τόνος κι αυτή είναι μια εκπληκτική τιμή 187% υψηλότερη από πέρυσι (ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το bitcoin έχει αυξηθεί «μόνο» 150% σε σχέση με πέρυσι).

Το Πάσχα των Καθολικών παραδοσιακά συνδυάζεται με μεγάλες καταναλώσεις σοκολάτας. Η βιομηχανία αντιδρά είτε μετακυλίοντας το κόστος στις τιμές λιανικής είτε (το συνηθέστερο) διαθέτοντας μικρότερες μπάρες ή μπάρες που περιέχουν λιγότερη σοκολάτα.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds