Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Πρόλαβαν ευτυχώς τη διασπορά από κρούσμα μελιταίου στον Άγιο Ιωάννη

sheep and goats

Ένα κρούσμα μελιταίου πυρετού που εμφανίστηκε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλες τις αρμόδιες αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, οι οποίες δίχως να χάσουν χρόνο προχώρησαν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του και να μηδενιστεί η πιθανότητα προσβολής κάποιου ανθρώπου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, βρέθηκαν μολυσμένες εκτροφές και στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο της αρμόδιας Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηλείας για να ξεκινήσει διερεύνηση για τον εντοπισμό του κρούσματος. Μάλιστα, αναφέρθηκε πως δεν έχει υπάρξει ουδεμία πληροφορία από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για κρούσμα σε άνθρωπο, γεγονός που δείχνει πως το κρούσμα έχει περιοριστεί μονάχα σε μια μολυσμένη εκτροφή η οποία και εντοπίστηκε να είναι θετική σε μελιταίο πυρετό.

Όπως τονίστηκε από την αρμόδια υπηρεσία, πρόκειται για υπόθεση ρουτίνας και σύνηθες φαινόμενο για το οποίο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση της εκτροφής των μη μολυσμένων ζώων, με τα θετικά ωστόσο να σφάζονται υποχρεωτικά.

Στόχος του προγράμματος είναι να εντοπίζει έγκαιρα μολυσμένες εκτροφές και να διακόπτεται η περαιτέρω διασπορά της νόσου, κάτι που επιτυγχάνει με εμβολιασμούς των θηλυκών ζώων και συνεχή αιμοληψία των αρσενικών.

Τέλος, επισημαίνεται πως σε περίπτωση ανθρώπινου κρούσματος αυτό θα πρέπει να δηλώνεται άμεσα από τον πολίτη στον θεράποντα ιατρό και στην αρμόδια Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, προκειμένου να λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες περιορισμού μετάδοσης της νόσου.

patrisnews

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds