Ψηφιοποίηση του συστήματος διαχείρισης πληροφορίας του Δήμου Πύργου
Στόχος είναι μέσω της ψηφιοποίησης του συστήματος διαχείρισης πληροφορίας του Δήμου Πύργου να είναι εφικτή η διαχείρισή της είτε εντός του Δήμου είτε απομακρυσμένα.
Ένα βήμα πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή είναι πλέον ο Δήμος Πύργου, καθώς δημοπρατείται το έργο με τίτλο «Σύστημα ενοποίησης υποδομών και πληροφοριών για την αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας διαχείρισης του Δήμου Πύργου», συνολικού προϋπολογισμού 1.518.918 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το «Αντώνης Τρίτσης».
Οι τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης του συγκεκριμένου έργου όπως και η διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού εγκρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Πύργου που συνεδρίασε χθες.
Το αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία μιας υποδομής που στόχο θα έχει την αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου και τη διαχείριση με ενιαίο τρόπο, τόσο έκτακτων καταστάσεων, όσο και της καθημερινής του λειτουργίας.
Στόχος είναι μέσω της ψηφιοποίησης του συστήματος διαχείρισης πληροφορίας του Δήμου Πύργου να είναι εφικτή η διαχείρισή της είτε εντός του Δήμου είτε απομακρυσμένα.
Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου απαιτείται ένα σύνολο διαφορετικής φύσης έργων που δημιουργούν την υποδομή για την ορθή συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που ο Δήμος Πύργου διαθέτει, τα μέσα επικοινωνίας των διαφόρων συστημάτων, την διαλειτουργικότητα και ασφάλεια των εφαρμογών και τα οποία θα συνδυάζονται μεταξύ τους ώστε να επιτυγχάνεται ο απαραίτητος επιτελικός συντονισμός.
Η λύση θα ολοκληρώνει δεδομένα και λειτουργίες από επιμέρους «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες, παρέχοντας με δομημένο τρόπο δεδομένα και υπηρεσίες προς τα στελέχη του Δήμου.
Η παρεχόμενη λύση θα εξασφαλίσει την ανάγκη κεντροποιημένης διαχείρισης των ετερογενών συστημάτων καθώς και την κανονικοποίησή τους που θα εξασφαλίζει ότι ανεξαρτήτως κατασκευαστή ο Δήμος θα μπορεί να διασφαλίζει την επιχειρησιακή του στρατηγική για την αντιμετώπιση τόσο καταστάσεων κρίσης όσο και της καθημερινότητας, μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας.
Το συγκεκριμένο έργο, υποδιαιρείται σε πέντε τμήματα:
Το «Τμήμα 1» με τίτλο «Υπηρεσίες Ψηφιακού μετασχηματισμού και επιτελικής οργάνωσης» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μελέτη εφαρμογής και υλοποίησης ψηφιακού μετασχηματισμού, μητρώο χρηστών και ωφελουμένων και σύστημα κεντρικής διαχείρισης χρηστών, διαχείριση και ηλεκτρονική είσπραξη εσόδων, ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων – πρωτόκολλο.
Το «Τμήμα 2» με τίτλο «Υπηρεσίες αναβάθμισης της ικανότητας δικτύωσης και ανταλλαγής πληροφοριών με ασφάλεια» περιλαμβάνει την αναβάθμιση του δικτύου LAN στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
Το «Τμήμα 3» με τίτλο «Υπηρεσίες αναβάθμισης παροχής διοικητικών υπηρεσιών προς τους πολίτες» αφορά μεταξύ άλλων στη δημιουργία μητρώων αθλητικών δραστηριοτήτων, λογισμικό για οργάνωση και την εξυπηρέτηση της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, εφαρμογές λογισμικού για την διαχείριση Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων-Διαχείριση Κοινωνικής Υπηρεσίας και Βοήθειας στο σπίτι και εξ’ αποστάσεως αιτήματα πολιτών για Κοινωνικές Δομές.
Το «Τμήμα 4» με τίτλο «Υπηρεσίες και εφαρμογές τηλεϊατρικής» περιλαμβάνει πληροφοριακό σύστημα τηλεϊατρικής και υπηρεσίες εκπαίδευσης.
Το «Τμήμα 5» με τίτλο «Υπηρεσίες και εφαρμογής έξυπνης αποκομιδής απορριμμάτων» προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση αισθητήρων κάδων ανακύκλωσης, την προμήθεια και εγκατάσταση διατάξεων τηλεματικής διαχείρισης στόλου απορριμματοφόρων, την προμήθεια και εγκατάσταση αυτόνομων κάδων συμπιεστών, την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση εφαρμογών κεντρικού σταθμού έλεγχου.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.