Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Πύργος – Badminton – Φιλαθλητικός – Νέες επιτυχίες!

βαδμιψνοτνφιλατηλιτικοσ

Badminton – Φιλαθλητικός Πύργου: Στα μετάλλια Χαρά και Αντωνία Βλαχαντώνη και στην Λιβαδειά

Ευγενική χειρονομία από τον πρωταθλητή Σταμάτη Τσιγκιρδάκη

Σε νέες επιτυχίες οδήγησε το Badminton του Πύργου ο Φιλαθλητικός το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου 2023.

Μετά από την συμμετοχή του και την παραμονή στην Α1 Εθνική κατηγορία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (στο Σιδηρόκαστρο Σερρών), στο Πανελλήνιο ΟΠΕΝ τουρνουά στην Λιβαδειά ο Φιλαθλητικός συμμετείχε με 4 αθλητές. Πρόκειται για τους Χαρά Βλαχαντώνη, Αντωνία Βλαχαντώνη, Φώτη Λεβέντη, και Χρήστο Τυλιγάδα.

Το συγκεκριμένο τουρνουά αφορούσε αθλητές από U15 και άνω, ενώ είναι και με χρηματικά έπαθλα, αλλά το μεγαλύτερο όφελος για τους αθλητές είναι η συγκομιδή βαθμολογίας που θα τους βοηθήσει να έχουν καλύτερο πλασάρισμα και κατάταξη στις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες όπου αγωνίζονται.

Πολύ καλή εμφάνιση που συνδυάστηκε και με διακρίσεις και μετάλλια έκαναν οι αδερφές Χαρά και Αντωνία Βλαχαντώνη που στο διπλό Γυναικών έφτασαν ως τον τελικό και το ασημένιο μετάλλιο  κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την αγωνιστικότητα αλλά και την ομοιογένεια που έδειξαν παρότι αγωνίζονται πρώτη φορά μαζί σε επίσημο τουρνουά.

Επίσης στο μικτό η Χαρά η Βλαχαντώνη ζευγάρι με τον Γιώργο τον Κτενά από την Πάτρα κατάφεραν να δέσουν ως δίδυμο παρότι είναι αθλητές από διαφορετικά σωματεία και έφτασαν και αυτοί ως το χάλκινο μετάλλιο που και αυτό αποτελεί ξεχωριστή επιτυχία.

Πολύ μεγάλη διάκριση θεωρείται και η 8αδα που τελικά τερμάτισε το μεικτό της Αντωνίας Βλαχαντώνη με τον Άκη Σωτηρόπουλο από την Πάτρα, και στις λεπτομέρειες έχασε το βάθρο παρότι τα παιδιά αυτά δεν έχουν κάνει καν προπόνηση μαζί.

Στην αποστολή συμμετείχαν και οι Φωτης Λεβέντης με τον Χρήστο τον Τυλιγάδα με στόχο την συλλογή εμπειριών και πόντων για την πανελλήνια κατάταξη και δεδομένου ότι μπήκαν αμφότεροι στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά, η συμμετοχή τους κρίνεται επιτυχής.

Ιδιαίτερης μνείας όμως χρήζει ένα περιστατικό που εξελίχθηκε στο περιθώριο του τουρνουά όπου ο μικρός Φώτης Λεβέντης, συγκινήθηκε όταν ο Πρωταθλητής Σταμάτης Τσιγκιρδάκης του χάρισε την φανέλα του που σίγουρα αντιπροσωπεύει πολλά και για αυτόν, αφού πρώτα είχαν γνωριστεί ως αντίπαλοι στο πρόσφατο Ομαδικό του Σιδηροκάστρου. Μια τέτοια χειρονομία δείχνει το ήθος του Σταμάτη Τσιγκιρδάκη και δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει οι παλαιότερες γενιές να εμφυσούν το αθλητικό πνεύμα και την αγάπη για το μπάντμιντον στις νεότερες.

iliaenimerosi

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds