Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Πύργος: Εκδήλωση – Ημερίδα Ολιστική ενημέρωση για τον περιορισμό των μεταδοτικών λοιμώξεων στη σχολική κοινότητα με πρωτοβουλία του Αντιπ/άρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της ΠΔΕ, Άννας Μαστοράκου

nnccn

Ολιστική ενημέρωση για τον περιορισμό των μεταδοτικών λοιμώξεων στη σχολική κοινότητα

* Εκδήλωση – Ημερίδα με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της ΠΔΕ, Άννας Μαστοράκου

Η ολιστική ενημέρωση, η ανταλλαγή καλών πρακτικών, ο συντονισμός των εμπλεκομένων μερών αλλά και η παροχή κατευθυντήριων οδηγιών με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς των μεταδοτικών λοιμώξεων στη σχολική κοινότητα, ήταν το αντικείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας και επίκαιρης ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου.

Σύμφωνα με την Άννα Μαστοράκου, η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της ενημερωτικής ημερίδας, προέκυψε έπειτα από την διαπίστωση, πως με την έναρξη χρονιάς, παρατηρήθηκε ενεργοποίηση των αναπνευστικών λοιμώξεων στα σχολεία. «Ήδη υπήρχαν κάποια περιστατικά και στη δική σας περιοχή, όπως μηνιγγίτιδας που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία. Θέλουμε να ανανεώσουμε μετά την πανδημία τις οδηγίες που πρέπει να έχει η σχολική κοινότητα για την αντιμετώπιση των περιστατικών λοιμώξεων στα σχολεία για δύο λογούς. Πρώτον, διότι μετά την πανδημία, διαπιστώνεται μια ευαλωτότητα του πληθυσμού στις αναπνευστικές λοιμώξεις που έχει να κάνει με την αποστασιοποίηση του πληθυσμού και με τη χρήση της μάσκας και δεύτερον διότι, έχει αλλάξει ο πληθυσμός των ιών και των μικροβίων που αυτή τη στιγμή απασχολούν την κοινότητα» τόνισε σχετικά  η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας.

Η κα Μαστοράκου υπογράμμισε ότι «πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τους γιατρούς, καθώς υπάρχουν αρνητικές συμπεριφορές που επηρεάζουν την εικόνα που θέλουμε να έχουμε για τη δημοσιά υγεία» και πρόσθεσε πως θα πρέπει να δοθούν σαφέστατες οδηγίες και ενημέρωση σε συγκεκριμένους υπηρεσιακούς παράγοντές ώστε να γνωρίζουν οτιδήποτε συμβεί στο σχολικό περιβάλλον».

Ακόμα, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε και στην αύξηση των κρουσμάτων ιώσεων, επισημαίνοντας πως οι ιοί μεταλλάσσονται, τα μικρόβια αλλάζουν και κάθε χρόνο θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση του νέου τοπίου. «Εάν μας έχει μείνει κάτι από την πανδημία είναι ότι πρέπει παραμείνουν τα μέτρα υγιεινής, ο καλός αερισμός των χώρων. Αυτό είναι ένα μάθημα που πρέπει να έχουν δια βίου τα παιδιά και στο σπίτι και παντού» κατέλεξε η κα Μαστοράκου, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.Στην ενημερωτική εκδήλωση, συμμετείχαν και ο Ιατρός -Πνευμονολόγος, Προϊστάμενος του Τμήματος Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Δ.Ε. με Οδηγίες για τη Μείωση Μετάδοσης Λοιμώξεων του Αναπνευστικού στο Σχολικό Περιβάλλον, Νίκος Μπαραμπάτης και η Επισκέπτρια υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Όλγα Πολυχρονοπούλου.

Απαραίτητη η συνεργασία

Την ενημερωτική εκδήλωση συντόνισε η συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, Γεωργία Τράπαλη, η οποία ανάγνωσε και τον χαιρετισμό του κ. Κοροβέση, στον οποίο ανάφερε τα εξής: «Η συγκεκριμένη – επίκαιρη – ενημερωτική εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερο νόημα αν αναλογιστεί κάποιος πως οι μεταδοτικές λοιμώξεις το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται σε έξαρση. Στόχος της εκστρατείας για την αντιμετώπιση αυτών των μεταδοτικών λοιμώξεων στη σχολική κοινότητα είναι η ενημέρωση των μαθητών, των δασκάλων και των γονέων, η λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας και η ανταλλαγή καλών πρακτικών προκειμένου να διασφαλίσουμε πως η μαθητική κοινότητα θα επικεντρωθεί απερίσπαστα στο έργο της.

Για τους λόγους αυτούς, η συνεργασία είναι απαραίτητη. Συνεργασία μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων της αυτοδιοίκησης και ιατρικών συλλόγων. Διαρκής μας προσπάθεια – και έχουμε δεσμευτεί γι’ αυτό –  είναι να στηρίξουμε τους φορείς υγείας, το ανθρώπινο δυναμικό και τις υπηρεσίες προκειμένου άπαντες να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις όποιες προκλήσεις και δυσκολίες παρουσιαστούν. Σήμερα γίνεται η αρχή και είμαι πεπεισμένος πως με διάθεση συνεργασίας, προσφοράς και ανιδιοτέλειας, ο καθένας από το μετερίζι του, θα φροντίσει για την πρόοδο και την ασφάλεια του τόπου».

Στη ενημερωτική εκδήλωση, έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του δήμου Πύργου Δημήτρης Τζουανόπουλος, o αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  του δήμου Ήλιδας, Ηλίας Ευσταθόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρ. Γιαννικούλης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Ανδρέας Ζέρβας, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηλείας, στελέχη της Πρόνοιας και των Συγχρηματοδοτούμενων Κοινωνικών Δομών, κ.α.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds