Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΛΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ (EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας άνοιξε η αυλαία για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Οι μαθητές καλούνταν να αποδώσουν συνοπτικά τα οφέλη του ταξιδιού όπως αυτά παρουσιάζονταν στο άρθρο της Ηλέκτρας Χατζηδημητρίου «Η αξία του ¨ταξιδεύειν¨». Στη συνέχεια και για άλλη μια χρονιά οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερώτηση κατανόησης του κειμένου μέσω άσκησης πολλαπλής επιλογής. Οι υπόλοιπες ασκήσεις θεωρίας αφορούν στον τρόπο ανάπτυξης παραγράφου και την πρόθεση χρήσης του, στην ερμηνεία διαρθρωτικών λέξεων και στην επιβεβαίωση του βιωματικού χαρακτήρα του Κειμένου 2 που αποτελεί απόσπασμα του έργου «Ταξιδεύοντας» του Νίκου Καζαντζάκη.

Το λογοτεχνικό κείμενο ήταν το ποίημα του Κωστή Παλαμά «Το ταξίδι» στο οποίο οι μαθητές κλήθηκαν να ερμηνεύσουν τη σημασία του ταξιδιού για το ποιητικό υποκείμενο τεκμηριώνοντας την με τρεις κειμενικούς δείκτες και να προσδιορίσουν τη δική τους αντίδραση σε ανάλογη συναισθηματική κατάσταση. Τέλος, στο Θέμα Δ από τους υποψηφίους ζητήθηκε να συντάξουν ένα άρθρο για την ιστοσελίδα του σχολείου τους διατυπώνοντας τη συμφωνία ή διαφωνία τους σε άποψη του Κειμένου 1 και να αναφερθούν σε τρόπους αναζήτησης της προσωπικής τους ηρεμίας και ισορροπίας.

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΑΛΜΑ»

Βόλλαρη Εξακουστή

Δάββου Σοφία

Λούπη Βασιλική

Μιχαηλίδη Αθηνά

Παναγιωτοπούλου Όλγα

Πανοπούλου Ιωάννα

Παπαδόπουλος Σάκης

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds