Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Σε μια από τις κορυφαίες κοινοβουλευτικές θέσεις διεθνώς η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ. Δρ. Αυγερινοπούλου

image 36 51

 Επίσημη ανακοίνωση στη Γενεύη από την Εκτελεστική Επιτροπή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU)

Επίσημη ανακοίνωση στη Γενεύη από την Εκτελεστική Επιτροπή της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU)

Σε μια από τις κορυφαίες κοινοβουλευτικές θέσεις διεθνώς η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ. Δρ. Αυγερινοπούλου

Με την επίσημη ανακοίνωση από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (Inter- Parliamentary Union – IPU), κα. Tulia Ackson, της εκλογής της Βουλευτού Ηλείας, Ν.Δ.,  Δρος. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, ως Αντιπροέδρου της IPU ολοκληρώθηκαν στην Γενεύη της Ελβετίας οι εργασίες της 148ης Συνέλευσης.

Η επιλογή, για πρώτη φορά Ελληνίδος Βουλευτού, της κυρίας Αυγερινοπούλου, στη  θέση του Αντιπροέδρου της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, αποτελεί μια σημαντική διάκριση για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα ενεργό στη διεθνή κοινοβουλευτική δράση. Η Διακοινοβουλευτική Ένωση συνιστά έναν από τους παλαιότερους διεθνείς Οργανισμούς, όπου συμμετέχουν Βουλευτές από 180 κράτη, από όλα τα κόμματα, ενώ η Γεωπολιτική Ομάδα «12+» απαρτίζεται από Βουλευτές από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και εκπροσωπεί στην IPU την  κοινοβουλευτική ομάδα με την μεγαλύτερη πλειοψηφία, γεγονός που καθιστά την ομάδα ρυθμιστή καθοριστικών εξελίξεων.

Σημειώνεται ότι η κα. Αυγερινοπούλου διαθέτει ήδη εκτεταμένη σχετική εμπειρία, καθώς έχει οριστεί για δεύτερη θητεία Μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στην IPU και τελεί Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Executive Committee) της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, ενώ ήδη κατά την προηγούμενη θητεία της είχε εκλεγεί ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της IPU για τα Ηνωμένα Έθνη και με την ιδιότητά της αυτή μετείχε επίσης, ex officio και στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Η Βουλή των Ελλήνων υποστηρίζει την IPU εδώ και δεκαετίες, ενώ έχει αναλάβει σειρά από πρωτοβουλίες για την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση της IPU. Η Δρ. Αυγερινοπούλου στοχεύει να επικουρήσει, με την σταθερή υποστήριξη και της ομάδας των διεθνών σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων, το IPU στη στόχευσή του για στενότερη συνεργασία με τον ΟΗΕ και τα εθνικά κοινοβούλια του Twelve Plus, έτσι ώστε η φωνή των εκλεγμένων αντιπροσώπων των λαών να ακούγεται ηχηρότερα ως προς τα σπουδαιότερα ανθρωπιστικά, αναπτυξιακά και γεωπολιτικά ζητήματα της εποχής μας, καθώς και τις εμπόλεμες συγκρούσεις, αλλά και στα παγκόσμια ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds