Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Σε μια θέση Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης

20240702 ΕΝΠΕ ΕΚΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΗ (1)

Εκλογή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, στη θέση του Γ’ Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Στη νεοϊδρυθείσα θέση του Γ΄ Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εκλέχτηκε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η εκλογή έγινε στα γραφεία της ΕΝΠΕ στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου και του Υφυπουργού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βασίλη Σπανάκη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ.2 του Π.Δ/τος 33/2024 (ΦΕΚ Α92).

Σημειώνεται πως η εκλογή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας υπήρξε ομόφωνη από τα 19 παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ για την τιμή και την εμπιστοσύνη τους. Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος αποτελεί την “εθνική Ελλάδος” της κοινωνίας των πολιτών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αγωνιζόμενη για την ενίσχυση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και την παροχή ουσιαστικής δύναμης στις αποκεντρωμένες δυνάμεις της κοινωνίας. Θέλω να πιστεύω ότι η ανάδειξή μου στη θέση του Γ΄ Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ αντανακλά τα σημαντικά βήματα προόδου που έχει κάνει η Δυτική Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά και την αδιάκοπη θέληση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε τοπικά, σκεπτόμενοι εθνικά. Έχουμε πολλές και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας, αλλά είμαι βέβαιος πως οι Περιφέρειες αποτελούν τους πιο ισχυρούς μοχλούς κοινωνικής συνοχής και προκοπής για όλους τους πολίτες».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds