Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

«Στα Ίμια κλαίγαμε επειδή δεν μας άφησαν να πολεμήσουμε» (video)

imia.foto

Ο Υποναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης, πρώην Ύπαρχος του αντιτορπιλικού «ΚΙΜΩΝ» μιλά στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζάνη για το πώς έζησε την κρίση των Ιμίων το 1996 όπου η Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου. Η συζήτηση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 28 χρόνων από την ελληνοτουρκική κρίση.

Είκοσι οκτώ χρόνια μετά, ο υποναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης, που έζησε τα γεγονότα της ελληνοτουρκικής κρίσης από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, που προετοιμαζόταν η έξοδος του Στόλου αλλά και εντός του Αιγαίου, ως ύπαρχος του αντιτορπιλικού «ΚΙΜΩΝ», μιλά ανοιχτά  για όλα όσα έμειναν βαθιά χαραγμένα στην μνήμη του εκείνες τις ημέρες. Αναφέρεται μεταξύ άλλων στις προετοιμασίες, αλλά και στο ηθικό του πληρώματος από την πρώτη στιγμή κατά τη διάρκεια που μαθαίνουν για την πτώση του ελικοπτέρου, αλλά και όταν τελικά διατάσσονται να σταματήσουν τα πάντα και να επιστρέψουν πίσω.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds