Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpant antonoauto
auto moto news gr logo

Στην Αρχαία Ολυμπία ο ποδηλάτης Adriano Tegas

Στην Αρχαία Ολυμπία ο ποδηλάτης Adriano Tegas

Στην Αρχαία Ολυμπία ο ποδηλάτης Adriano Tegas

Σε μια συμβολική γέφυρα μεταξύ Τάραντα και Σπάρτης, με στάση στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, Αρχαία Ολυμπία

Μια σημαντική πρωτοβουλία και ένα δύσκολο κατόρθωμα για τον Ιταλό ποδηλάτη, Adriano Tegas, ο οποίος πραγματοποίησε μια διαδρομή, στο όνομα των κοινών πολιτιστικών ριζών των δύο χωρών, Ελλάδας και Ιταλίας, από τον Τάραντα έως την Σπάρτη με το ποδήλατό του.

“Ο Adriano Tegas με την πρωτοβουλία αυτή προωθεί το πνεύμα του αθλητισμού και το Ολυμπιακό Ιδεώδες, της δύναμης της θέλησης και της συνέχειας της Ιστορίας. Πάνω από όλα, όμως, ενισχύει μια συμβολική γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, στο όνομα της ιστορικής μνήμης και της φιλίας μεταξύ των λαών”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Αριστείδης Παναγιωτόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας, Τάκης Παρασκευόπουλος, μαζί με τρεις ποδηλάτες, τους Άγγελο Σπηλιόπουλο, Τρύφωνα Παπαλάμπρο και Ανδρέα Παπανικολόπουλο, συνόδευσαν τον Tegas σε μια επίσκεψη στα ιερά ερείπια της Ολυμπίας. “Κάθε σπασμένη στήλη, κάθε πλάκα μαρμάρου κουβαλούσε μαζί της μια αρχαία ηχώ, σαν ο χρόνος να είχε σταματήσει για να ψιθυρίσει τις αρχαίες πράξεις. Η Ολυμπία, το ιερό λίκνο των Αρχαίων Αγώνων, είναι το μέρος όπου μπορεί κανείς να διακρίνει ακόμα τις σκιές των ηρώων του παρελθόντος”, δήλωσε αργότερα ο Ιταλός ποδηλάτης.

Η διαδρομή του Tegas και η επίσκεψή του στην Ιερή Ολυμπία, ολοκληρώθηκε με το πιο σπουδαίο και ισχυρό μήνυμα: την βαθιά αίσθηση του να είσαι μέρος μιας μεγάλης ιστορίας, η οποία συνεχίζει να ενώνει τους ανθρώπους μέσα από τον πολιτισμό και τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων.

investment red long banner

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds