Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Στην Ισπανία μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Πύργου

gymnasio ispania2

Η Ισπανία «μάγεψε» μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Πύργου- Επίσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Think new-Act green” που υλοποιεί το Γυμνάσιο

-Επίσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Think new-Act green” που υλοποιεί το 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ “Think new-Act green”, έξι μαθητές/τριες και δύο εκπαιδευτικοί , η υπεύθυνη του προγράμματος κα Πρέντζα Λαμπρινή και η κα Νικολαβγένη Βασιλική, επισκέφθηκαν το σχολείο IES de Mos στην πόλη Μος, Ποντεβέντρα της Ισπανίας από 15 έως 19 Απριλίου 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την επίσκεψή τους, από την πρώτη ημέρα έτυχαν θερμότατης υποδοχής από τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου υποδοχής IES de Mos.

image 15 11 1

Στο πλαίσιο δράσεων του προγράμματος ,οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου  παρουσίασαν το σχολείο τους, περιοχές του νομού καθώς και το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά “Η Τελευταία Μαύρη Γάτα” ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο του σχολείου από μαθητές της ισπανικής Ομάδας  Erasmus, συμμετοχή των μαθητών σε δραστηριότητες “γνωριμίας” , παρακολούθηση μαθήματος Βιολογίας με τη δίγλωσση ομάδα Ισπανών μαθητών και παρουσίαση για τη βιωσιμότητα “Ωκεανοί και Κίνδυνοι”.

gymnasio ispania2

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε  με εθελοντική εργασία καθαρισμού της παραλίας Praia America στην περιοχή Νigran της Γαλικίας. Στη συνέχεια στο εργαστήριο φυσικών  επιστημών οι μαθητές αξιολόγησαν την περιεκτικότητα σε μικροπλαστικά της άμμου που συνέλεξαν και παρακολούθησαν τη διαδικασία της κομποστοποίησης.

Τις επόμενες μέρες επισκέφθηκαν την αυτόνομη κοινότητα Tameiga όπου ενημερώθηκαν για τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής αλλά και τα μέτρα που λαμβάνει η συγκεκριμένη κοινότητα για την προστασία της περιοχής και τον σημαντικό ρόλο των εντόμων ως γονιμοποιητές.

Στη συνέχεια οι μαθητές, με υλικά που μάζεψαν από το δάσος, δημιούργησαν ξύλινα’ ξενοδοχεία’ εντόμων. Επίσης επισκέφθηκαν τα νησιά  Cies, Εθνικό Πάρκο των Νησιών του Ατλαντικού της Γαλικίας, προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura.

Απόλαυσαν τις φυσικές ομορφιές του νησιού, που αποτελεί καταφύγιο της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας. Στη συνέχεια οι μαθητές ως ανατροφοδότηση έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια, απολαμβάνοντας τη φύση.

Κατά την τελευταία ημέρα της παραμονής στο Μος παρακολούθησαν παρουσίαση για τη ‘γρήγορη’ μόδα και τις επιπτώσεις της στην οικονομία και στο περιβάλλον. Στη συνέχεια οι μαθητές, στο πλαίσιο της δραστηριότητας ‘Τίποτα δεν πάει χαμένο’, έφτιαξαν έξυπνες κατασκευές εμπνευσμένες από τον Πικάσο, χρησιμοποιώντας υλικά που είχαν συλλέξει από τον καθαρισμό της παραλίας από προηγούμενη δράση τους. Το πρόγραμμα έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς  και με την απονομή πιστοποιητικών και δώρων από το σχολείο φιλοξενίας προς την ελληνική αποστολή του Erasmus.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με την βαθιά αίσθηση μέσα στην καρδιά, της μοναδικότητας, σε βιωματική γνώση κι εμπειρία, τέτοιων προγραμμάτων. Οι μαθητές προσαρμόστηκαν εύκολα στις οικογένειες που τους φιλοξένησαν και ανέπτυξαν φιλίες με τα παιδιά του σχολείου γενικότερα, συμμετείχαν πρόθυμα στις ομαδικές δραστηριότητες, αντάλλαξαν απόψεις, ήρθαν σε επαφή με στοιχεία από την κουλτούρα της χώρας που τους φιλοξένησε, γνώρισαν ενδιαφέροντα μέρη και έφυγαν από τη χώρα πλουσιότεροι σε γνώσεις και εμπειρίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα οφέλη των προγραμμάτων Erasmus+ είναι πολλά αφού συμβάλλουν στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων και των γλωσσικών δεξιοτήτων όλων όσων παίρνουν μέρος σε αυτά. Επίσης δίνουν την ευκαιρία της ανακάλυψης νέων πολιτισμών, της γνωριμίας καινούριων εκπαιδευτικών συστημάτων και του εμπλουτισμού γνώσεων και εμπειριών. Καλλιεργούν συγχρόνως τη συνεργασία, την ανεκτικότητα, την ευελιξία και την αυτοπεποίθηση μαθητών και καθηγητών.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds