Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως: Kάλεσμα συμμετοχής στην 24ώρη Πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 28ης Φεβρουαρίου

SYLLOGOSERGAZOMENONDIMOYPRGOYZAXAROSOLYMPIAS

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος και ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες, που είχαν ως αποτέλεσμα πενήντα (57) συμπολίτες μας – στην πλειονότητα τους νέα παιδιά – να βρουν φρικτό θάνατο και οι οικογένειές τους να βυθιστούν στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ, στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Το έγκλημα των Τεμπών είναι συνέπεια της πολιτικής του «πάμε και όπου βγει». Της πολιτικής που όλα βρίσκονται στον… αυτόματο πιλότο και υπάρχει μόνο συνεννόηση και συνέπεια όταν πρόκειται να οργανωθεί η ρεμούλα και να μεθοδευτεί η ληστεία σε βάρος του Δημοσίου και των πολιτών. Είναι η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση , και στόχο έχει τα δημόσια αγαθά να γίνονται θυσία στο βωμό του εύκολου κέρδους του κεφαλαίου, αδιαφορώντας πλήρως για τις ζωές των ανθρώπων και το μέλλον της κοινωνίας.

Απαξίωση, εγκληματική αδιαφορία, κοροϊδία παντού. Προκύπτει ολοφάνερα και από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η «στρόφιγγα» των προσλήψεων έχει κλείσει εδώ και δέκα πέντε (15) χρόνια, με αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα στη στελέχωση των Υπηρεσιών, ενώ την ίδια στιγμή λόγω συνταξιοδοτήσεων και κινητικότητας το πρόβλημα έχει οξυνθεί περισσότερο είτε αφορά στο Διοικητικό, είτε στο Εργατοτεχνικό, είτε στο Παιδαγωγικό προσωπικό.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει απωλέσει το 40% του ανθρώπινου δυναμικού της τα τελευταία χρόνια, ενώ μέρος αυτού έχει αντικατασταθεί από εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μέσω προγραμμάτων Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. Αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες, δίχως πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς. Αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών και των Τοπικών Κοινωνιών. Αποτέλεσμα, μια Τοπική Αυτοδιοίκηση «επαίτης» απόλυτα εξαρτημένη από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, αφού για κάθε τι εκλιπαρεί για την ένταξη της σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο!!!

Οι ευθύνες των αιρετών μεγάλες, αφού υποκύπτουν στο «σύστημα» πολιτικής εξάρτησης ακυρώνοντας τον Αυτοδιοικητικό τους ρόλο που πρέπει να είναι καθαρά διεκδικητικός. Ικανοποιημένοι δηλώνουν μόνο όσοι βρίσκουν ως ευκαιρία τη συγκυρία «συναλλαγής», με κάθε λογής μικρούς ή μεγάλους εργολάβους, οι οποίοι αποσκοπούν στο εύκολο κέρδος με μικρό και μη ποιοτικό έργο τις περισσότερες φορές!!!

Δεκατέσσερα (14) χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Εμπαίζει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο γενικότερα με τις αυξήσεις-κοροϊδία που έδωσε από 1-1-2024, δηλαδή 38,00 έως 42,00 ευρώ καθαρά τον μήνα.

Η κυβέρνηση δεν έχει… χρήματα για τους Δημόσιους λειτουργούς και για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες (θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού είπε για τους αγρότες) έχει όμως για κολλητούς και ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία και καλεί όλους τους εργαζόμενους Μέλη του σε δυναμική, ενωτική και μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024 και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Πύργου στις 11.00 το πρωί.

Στις 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. ορθώνουμε το ανάστημά μας και συμμετέχουμε στην Απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όπως και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έχει προγραμματισθεί για τις 11:00 το πρωί.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών. Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Απαιτούμε αλλαγή της πολιτικής που έχει φέρει πόνο, δυστυχία, οικονομική εξαθλίωση και απαξίωση στην Ελληνική Κοινωνία. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις κόντρα στο ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματά μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, άνω του 20%.
Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ.
Αύξηση του ποσού τους Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας και ένταξης νέων κατηγοριών.
Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά σε εργασιακές διεκδικήσεις.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς!!!
Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας. Να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τούς εργαζόμενους. Όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν προληπτικές εξετάσεις. Σε κάθε Δήμο να υπάρχει υποχρεωτικά Μόνιμος Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφάλειας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ

ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

                ΠΛΑΤΕΙΑ Σ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ ΣΤΟ ΠΥΡΓΟ- 11.ΟΟ π.μ.    

ΤΟ Δ.Σ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds