Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Συμμετοχή στο project “AstroPi: Mission Zero” του ESA!

khio

1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Συμμετοχή στο project “AstroPi: Mission Zero” του ESA

Ο Όμιλος Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμμετοχή των μαθητών του στο διαγωνισμό «AstroPi: Mission Zero» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι «Χλωρίδα και Πανίδα». Οι μαθητές εργαζόμενοι σε ομάδες ολοκλήρωσαν την υποβολή των προγραμμάτων τους την Τετάρτη 21/2/2024, τα οποία αναμένεται να δοκιμαστούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον Μάιο 2024.

Το project «AstroPi: Mission Zero» του ESA προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές να εκτελέσουν τον κώδικά τους στο διάστημα! Οι μαθητές γράφουν ένα απλό πρόγραμμα για να διαβάσουν μια τιμή από τον αισθητήρα χρώματος και φωτεινότητας ενός υπολογιστή AstroPi στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και το χρησιμοποιούν για να ορίσουν το χρώμα φόντου σε μια εξατομικευμένη εικόνα την οποία θα δουν οι αστροναύτες, καθώς κάνουν τις καθημερινές τους εργασίες και έτσι θα θυμηθούν το σπίτι τους.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες μας!

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds