Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Συνάντηση Νικολακόπουλου – Σκυλακάκη με θέμα την αναπτυξιακή προοπτική του Καϊάφα

fc9f3d00 9681 4496 80b2 e5525f7585eb

Ουσιαστικά ζητήματα, που άπτονται της ανάπτυξης της Ηλείας με κυρίαρχο την ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα, αλλά και τρέχοντα θέματα που αναζητούν λύσεις, τέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

instagram

Στο προσκήνιο, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε για ακόμη μία φορά η ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα, καθώς το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την δρομολόγηση επενδυτικών προτάσεων. Ο κ. Νικολακόπουλος επανέλαβε στον αρμόδιο υπουργό τη θέση του, την οποία έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει δημοσίως, σχετικά με την ανάγκη εξορθολογισμού του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να προχωρήσουν ήπιες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, σε ισορροπία όμως με την προστασία του περιβάλλοντος και της προστατευόμενης περιοχής. Ο κ. Νικολακόπουλος εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ανέφικτο, αρκεί να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός και να τηρηθούν οι κανόνες στην περιοχή.

Πέραν του Καϊάφα, τέθηκαν στη συνάντηση όλα τα θέματα που αφορούν την Ηλεία και ο κ. Νικολακόπουλος έκανε πρόταση να λειτουργήσει και στην Ηλεία ένας ενιαίος φορέας διαχείρισης του νερού, σύμφωνα με το μοντέλο που θα εφαρμοστεί στην Θεσσαλία, στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων, για να μην υπάρξουν προβλήματα επάρκειας στο μέλλον. Πρόταση την οποία αντιμετωπίζει θετικά ο Υπουργός και αναμένονται εξελίξεις, εφόσον διαπιστωθούν τα αποτελέσματα στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds