Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Συνέδριο με θέμα «Gender Equality – Ισότητα των Φύλων: Η Γυναίκα στη Σύγχρονη Κοινωνία και το Επιχειρείν»

Gender Equality Χορηγικό Πακέτο 2 1130x650

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Δυτικής Ελλάδος – I.M.E.Δ.Ε.  δημιουργεί ένα νέο θεσμό «Μαζί το Κάνουμε Πράξη», με στόχο  την ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για σύνθετα τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο του θεσμού αυτού, το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Δυτικής Ελλάδος – I.M.E.Δ.Ε. και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν Συνέδριο με θέμα «Ισότητα των Φύλων: Η Γυναίκα στη Σύγχρονη Κοινωνία και το Επιχειρείν».

Το συνέδριο θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024, στην Αγορά Αργύρη και ώρα 10.00 π.μ..

Η ισότητα των φύλων είναι ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες για μια δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία. Παρά τις σημαντικές προόδους, η θέση της γυναίκας στον επιχειρηματικό τομέα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις και ανισότητες. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ανισότητες στις αποδοχές, καθώς συχνά αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια εργασία. Επίσης, δυσκολεύονται να προσεγγίσουν ηγετικούς ρόλους, καθώς παραμένουν υποεκπροσωπούμενες σε ηγετικές θέσεις τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στα διοικητικά συμβούλια.

Το Συνέδριο θα εστιάσει στον  ρόλο της γυναίκας στον σημερινό κόσμο της επιχειρηματικότητας, στις γυναίκες που αρνούνται να συμβιβαστούν και καταργούν τα στερεότυπα φύλου κατακτώντας «ανδρικά» επαγγέλματα, στο φαινόμενο της γυάλινης οροφής στον εργασιακό χώρο αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που τόλμησαν να εισέλθουν στον κόσμο του επιχειρήν και είναι πια startupers.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds