Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

 «Τα μικρά κουταλοπίρουνα» στην Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας

iliaATT00025 768x364

Τα προγράμματα που εντυπωσίασαν τα μικρά παιδιά στην Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης του STEM Εργαστηρίου «Ντίνα Αιλιανού Τσίγκου» της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα μικρά κουταλοπίρουνα».

Το πρόγραμμα παρακολούθησε το Νηπιαγωγείο Ανδρίτσαινας, η Α΄Τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και η ΣΤ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βλαχιώτη Λακωνίας. Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η επιστημονική συνεργάτης της Βιβλιοθήκης, ηΔιαιτολόγος-Διατροφολόγος κ. Γεωργία ΝικολακοπούλουMSc., ενώ τον συντονισμό, την οργάνωση και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε η Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης η Δρ Σταματία Κοτρέτσου.Επίσης, ουσιαστική ήταν η συνδρομή της κ. Ευανθίας Κοντογούρη MEd., Υπεύθυνης των ψηφιακών εργαλείων.

Αξιοποιήθηκε ως εκπαιδευτικό υλικό το Εικονικό Μουσείο Αειφόρου ή Βιώσιμης διατροφής «Τα μικρά κουταλοπίρουνα»: https://www.artsteps.com/view/647c1cbebab49c024ca897e9 Εξάλλου, στο πλαίσιο καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας  σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Ανδρίτσαινας υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια παρέα από ποντίκια παίζει με την αλφαβήτα», αξιοποιώντας το ομώνυμο βιβλίο της Φαίης Χανή από τις εκδόσεις Βιβλιόφωνο. Με παιγνιώδη τρόπο τα νήπια περιπλανήθηκαν στον μαγικό κόσμο της Αλφαβήτας, έπαιξαν, ζωγράφισαν, έκαναν κολλάζ, άκουσαν παραμύθια και ποιήματα, συμμετείχαν σε παιχνίδια ρόλων και ασκήθηκαν στον αναδυόμενο αλφαβητισμό και τη φωνολογική ενημερότητα

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos