Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Τι να προσέξω πριν αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

pexels jacob morch 457418

Η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι πολύ δραστήρια στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Καλώς ή κακώς, πολύ περισσότερος είναι ο κόσμος που επιλέγει να αγοράσει μεταχειρισμένα αντί για καινούργια οχήματα.

Βεβαίως, τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τα μεταχειρισμένα. Την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της εταιρείας κατασκευής, η οποία συνοδεύεται από εγγύηση από τέσσερα, μέχρι και επτά έτη.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί θεωρούν την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου ένα ρίσκο, αφού στην πορεία ενδέχεται να προκύψουν αρκετά προβλήματα. Για αυτές τις περιπτώσεις, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί κατά την αγορά σας.

Δείτε τι πρέπει να εξετάσετε πριν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Κόστος ταξινόμησης και ετήσιο κόστος

Είτε αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από το εξωτερικό, είτε από κάποιον έμπορο ή ιδιώτη στην Ελλάδα, είναι βασικό να μην επικεντρωθείτε μόνο στην τιμή πώλησης. Το συνολικό κόστος για να το αποκτήσετε μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο και η χαμηλή τιμή να είναι απλά μία “παγίδα”, επειδή ο ιδιοκτήτης δυσκολεύεται να βρει αγοραστή.

Έτσι, σε περίπτωση που αγοράζετε από το εξωτερικό, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι είναι πιθανό να πληρώσετε μεγάλα τέλη ταξινόμησης, αλλά και τελωνείο, πάντα ανάλογα το όχημα, την κατηγορία καυσαερίων, τη χώρα εισαγωγής και άλλους παράγοντες.

Ακόμα, μην παραλείψετε να υπολογίσετε και το ετήσιο κόστος για να έχετε το όχημα στην κατοχή σας. Αυτό μπορεί να αφορά την ασφάλεια, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας, ίσως και τεκμήρια, ανάλογα με την ασφαλιστική σας κατηγορία.

Πραγματικά χιλιόμετρα

Τα πραγματικά χιλιόμετρα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από τους υποψήφιους αγοραστές. Γι’ αυτό το λόγο και είναι πολλοί οι επιτήδειοι που έχουν καταφέρει με διάφορους τρόπους να “γυρίσουν” τα χιλιόμετρα που εμφανίζονται στο καντράν του αυτοκινήτου. Ωστόσο, αυτό είναι ουσιαστικά μία ερασιτεχνική, πρόχειρη προσπάθεια απάτης. Υπάρχουν εργαλεία όπως το vin check greece, με το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πραγματικά χιλιόμετρα ενός αυτοκινήτου. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου και ο vin decoder θα σας ενημερώσει για τα πραγματικά στοιχεία του οχήματος.

Δεν είναι μόνο ο ελεγχοσ χιλιομετρων αυτοκινητου που προκύπτει από το free vin check greece, αλλά και αρκετά ακόμα στοιχεία για το όχημα και το ιστορικό του. Με τον τρόπο αυτό, κανείς δεν μπορεί να σας ξεγελάσει.

Κατάσταση και συντήρηση

Ένα καλοσυντηρημένο όχημα με πολλά χιλιόμετρα είναι μία καλύτερη επιλογή από ένα αυτοκίνητο με λίγα χιλιόμετρα, το οποίο όμως δεν έχει περάσει τα απαιτούμενα σέρβις και δεν έχει την απαιτούμενη συντήρηση. Χρησιμοποιώντας το vin decoder μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα για τη συντήρηση που έχει γίνει στο αυτοκίνητο και να αποφύγετε… “ωρολογιακές βόμβες” που κυκλοφορούν στην αγορά μεταχειρισμένων. Μαζί με τον έλεγχο από τον αριθμό πλαισίου, είναι καλό να ζητήσετε να δει το όχημα και ένας δικός σας, έμπιστος μηχανικός αυτοκινήτων

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds