Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών κατά του σχολικού εκφοβισμού

433652943 820020340163800 7482032714213514820 n

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών παρουσίασε την Πέμπτη 21 Μαρτίου, σε μία εξαιρετική εκδήλωση, το βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, καθώς και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γιάννης Γυφτοχρήστος.

Οι μαθητές μέσω αυτού ήρθαν σε επαφή με την έννοια του σχολικού εκφοβισμού. Αποτέλεσαν οι ίδιοι οι μαθητές θύτες και θύματα μιας σειράς από περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, ώστε μέσα από τη βιωματική προσέγγιση του θέματος να συνειδητοποιήσουν τη βαρύτητα που ελλοχεύει ο σχολικός εκφοβισμός. Στόχοι η ενημέρωση, η κατανόηση και η αποφυγή τέτοιων συμπεριφορών. Το βίντεο προβλήθηκε επίσης και στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών.

Στο βίντεο οι μαθητές παίρνουν τους ρόλους των θυτών και του θύματος. Στο σενάριο ένα παιδί έρχεται αντιμέτωπο με τον σχολικό εκφοβισμό (bullying), από τους συμμαθητές του, οποίοι τον κοροϊδεύουν, τον αποκλείουν από ομαδικές δραστηριότητες και δεν θέλουν επαφές μαζί του. Βλέπουμε λοιπόν πώς ο μαθητής-θύμα αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση και σιγά-σιγά κλείνεται στον εαυτό του και απομονώνεται ταυτόχρονα παρακολουθούμε μία άλλη ομάδων μαθητών η οποία αντιδράει σε αυτή την κατάσταση μιλάει με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για να βοηθήσει το συμμαθητή τους. Το σχολείο έχει ενεργό ρόλο σε όλο αυτό καθώς ενημερώνει άμεσα τους γονείς των παιδιών και συνάμα έρχεται σε επικοινωνία με τον ίδιο μαθητή- θύμα αλλά και με την ομάδα του θυτών. Στο τέλος του βίντεο βλέπουμε τους μαθητές να κατανοούν το λάθος τους, να ζητάνε συγνώμη και όλοι μαζί να ξαναγίνονται ομάδα.

Στη δημιουργία του βίντεο συνετέλεσαν από κοινού οι Λαμπροπούλου Παρασκευή (ΠΕ 91.01) και Κατσέλη Βασιλική – Μαρία (ΠΕ 79.01) σενάριο, σκηνοθεσία, φωτογραφία και μουσική επιμέλεια.

Μοντάζ : Βάσω Τσαμπά

Η διεύθυνση του σχολείου: Τζουανοπούλου Αντωνία

Το προσωπικό του σχολείου:

Γεωργακοπούλου Όλγα

Ντούκα Γεωργία

Χίντζιου Βασιλική

Βερυκίου Θεοφανία

Βαγγέλη Μαρία

Κουτρουμπή Ειρήνη

Λαμπροπούλου Παρασκευή

Δενδρινού Ζιάκα Μαρία Ρεγγίνα

Κατσέλη Βασιλική Μαρία

Σουέρεφ Ροζαλία Ιωάννα

Μπάκα Νικολέττα

Μπούρη Κωνσταντίνα

Καγιάφα Θεοδώρα

Σκανδάλη Γεωργία

Νικολοπούλου Θεοδώρα

Μπιτζελέκη Σταυρούλα

Χρόνη Ιωάννα

Οι μαθητές του σχολείου:

Στεφανία Π

Άγγελος Μ

Γεωργία Μ

Νικόλας Μ

Ανδρέας Σ

Δηήτρης Σ

Αριάδνη Μ

Φίλιππος Κ

Πέτρος Μ

Δημήτρης Μ

Αλέξιος Β

Αναστάσιος Μ

Μυρούνα Φ

Αριστέα Γ

Αναστάσιος Β

Αριλένα Μ

Δημήτρης Δ

Ορέστης Τ

Νταμιάν Δ

Νικόδημος Μ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds