
Τον Δήμο Πύργου επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Γόνιμη συνεργασία Καννή – Κυρίζογλου σε θέματα αυτοδιοίκησης
Τον Δήμο Πύργου επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Μια γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία πάνω σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.
Ο Δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ αλλά και τον Γενικό Γραμματέα της, Δήμαρχο Πύλου, Δημήτρη Καφαντάρη, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Πύργο λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην Αρχαία Ολυμπία.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Νίκος Θεοδώρου, Πολιτισμού Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου, Περιβάλλοντος – Καθαριότητας Βασίλης Φάμελος, Διοικητικών Υπηρεσιών Θεόδωρος Κόρδας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Νικολούτσος, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανάσιος Τσαμπρινός και Έλενα Μπαγιώργου – Κλωνάρη, καθώς και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύργου Αθηνά Κρεστενίτη.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν οι οικονομικοί πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι κρίνονται ανεπαρκείς σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες των Δήμων. Ο κ. Κυρίζογλου τόνισε ότι έχει επανειλημμένα θέσει το ζήτημα στην Κυβέρνηση, αναφέροντας πως σε ταμεία, όπως το Πράσινο Ταμείο, υπάρχουν αδιάθετα ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ και πως η ΚΕΔΕ πιέζει για τη διάθεσή τους στους Δήμους μέσω νέου χρηματοδοτικού προγράμματος.
Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ωρίμανσης και διεκδίκησης έργων και δράσεων.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.