Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ξεκινάει τη διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το δημογραφικό

zaxaraki

Από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ξεκινάει η Σοφία Ζαχαράκη τη διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το δημογραφικό

Την ενεργό συμμετοχή και συστράτευση των Περιφερειών και των Δήμων στη μεγάλη εθνική μάχη για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητεί η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το δημογραφικό η Σοφία Ζαχαράκη θα απευθύνει την πρόκληση με ομιλία της στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος το πρωί της Δευτέρας.

Σχετική επιστολή έχει ήδη στα χέρια του ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον οποίο συναντήθηκε η κ. Ζαχαράκη την Παρασκευή κατά την επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά τη συγκρότηση σε σώμα και του νέου Δ.Σ της ΚΕΔΕ θα υπάρξει αντίστοιχη επίσημη πρόσκληση προς τους Δημάρχους.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αν και πρόκειται για εθνικό ζήτημα η δημογραφική πολιτική δεν μπορεί να είναι οριζόντια, καθώς οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής διαφοροποιεί την ένταση του προβλήματος, την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων αλλά και τις πολιτικές.

«Ζήτησα από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος τη συμβολή της ώστε να είναι ακόμα πιο στοχευμένη η προσέγγισή μας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο θα το παραδώσουμε στον πρωθυπουργό τον Μάιο. Θέλουμε να υπάρχει διακριτό το στίγμα των περιφερειακών πολιτικών και δράσεων, σε επίπεδο Περιφερειών και Δήμων. Οι προτάσεις και οι λύσεις πρέπει να έρθουν ‘’από κάτω προς τα πάνω’ ’ από τους ανθρώπους που βρίσκονται εγγύτερα στις τοπικές κοινωνίες και έχουν γνώση των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών τους» αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds