Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

 Υλοποίηση περιβαλλοντικού προγράμματος στο ΚΕΠΕΑ Κρεστένων από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας

bfsad

Η Δ΄ και η Ε΄ τάξη του δημοτικού σχολείου Νέας Φιγαλείας επισκέφτηκαν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου το ΚΕ.ΠΕ.Α Κρεστένων, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Ιωάννα Μανωλακιού, Παρασκευή Θανασιά, Κωνσταντίνος Λιαπίκος για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Φυσικές Καταστροφές – Προστατεύω τη Φύση και Προστατεύομαι.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε πρώτη φάση στο χώρο του ΚΕ.ΠΕ.Α, στον οποίο πραγματοποιήθηκε θεωρητική προσέγγιση των φυσικών καταστροφών (δασικές πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες και άλλα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα).

Εν συνεχεία, έγινε εργασία πεδίου στο χωριό του Καλλίκωμου και στο εγκαταλελειμμένο χωριό Λαδικό με θεματικούς άξονες: παρατήρηση και καταγραφή του φυσικού και ανθρωπογενούς τοπίου, σύγκριση της συμπεριφοράς των δομικών υλικών (παραδοσιακών και σύγχρονων) στο σεισμό, τρόποι αντιμετώπισής του, ανασύνθεση της συμπεριφοράς της συγκεκριμένης κοινωνίας πριν – κατά τη διάρκεια – μετά το σεισμό, αξιολόγηση των επιλογών της πολιτείας για την επίλυση του προβλήματος. Η δράση ολοκληρώθηκε με ομαδικά παιχνίδια με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds