Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

1ο Γυμνάσιο Πύργου: Με επιτυχία η υλοποίηση Προγράμματος Αγωγής Υγείας με Θέμα “Ελλάδα ελεύθερου καπνού”

image 35 57

Το 1ο Γυμνάσιο Πύργου φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα “Ελλάδα ελεύθερου καπνού”, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η Επισκέπτρια Υγείας της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου, κα. Ρεβέκα Κολλιοπούλου, παρουσίασε με ενθουσιασμό και εμπειρογνωμοσύνη το πρόγραμμα στους μαθητές της Β Γυμνασίου. Με έμφαση στη σημασία της επιλογής να μην καπνίζουν, παρουσίασε στους μαθητές τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, τόνισε ότι  το τσιγάρο είναι αποτρεπτικό γιατί μυρίζει αναπνοή δημιουργεί θαμπάδα στην επιδερμίδα και ακμή, ενώ επισήμανε ότι αν έχουμε 100 θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα οι 90 είναι καπνιστές, ενθαρρύνοντάς τους να αποφύγουν αυτήν την επιβλαβή συνήθεια.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, δόθηκε έμφαση στις χημικές ουσίες (περίπου 7.000) όπως φορμαλδεΰδη,  νικοτίνη, αρσενικό και άλλα στοιχεία που περιέχονται στο τσιγάρο, καθώς και στους κινδύνους της εξάρτησης από το κάπνισμα, γι’ αυτό καλό είναι να μην το ξεκινήσουμε καν… Η κα. Κολλιοπούλου ανέδειξε τη σοβαρότητα του θέματος, παρέχοντας στους μαθητές πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να λάβουν ενημερωμένες αποφάσεις για την υγεία τους.

Τόνισε ότι τις επιδημίες δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε το κάπνισμα μπορούμε επιλέξουμε να μην το ξεκινήσουμε. Ποτέ δεν είναι αργά να το σταματήσουμε. Τα παλαιότερα χρόνια θεωρούνταν μαγκιά να καπνίζεις,  σήμερα μαγκιά είναι να μην καπνίζεις …….να αποτελούμε τη διαφορά.
Το μήνυμα είναι «επιλέγω να μη καπνίζω».

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν και καθηγητές του σχολείου, ενώ στο τέλος του προγράμματος Διευθυντής του σχολείου Άγγελος Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε την κα. Κολλιοπούλου για την ενημέρωση που παρείχε στους μαθητές προσδοκώντας να έχει μακροπρόθεσμα θετικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευεξία των μαθητών και γενικότερα της νεολαίας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds