Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο

IMG 7608βb

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου εκδήλωση με αφορμή την 6ηΜαρτίου, Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό αφιερώθηκαν δύο ώρες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό και τη διαμόρφωση μιας κουλτούρας που στοχεύει στην πρόληψη και αντιμετώπιση μορφών εκφοβιστικής συμπεριφοράς.

Στην αρχή η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Μπαντούνα ανέγνωσε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Πιερρακάκη για την ημέρα και αναφέρθηκε στη σημασία που έχει οι μαθητές να νικούν τον φόβο και να μιλούν σε ενήλικα όταν υφίστανται βία ή εκφοβισμό.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσίαση που εστίαζε στην έννοια και τα χαρακτηριστικά της σχολικής βίας και εκφοβισμού. Ακολούθησε προβολή βίντεο που με τη βοήθεια σκίτσων αποτυπώθηκαν οι μορφές βίας, τα αίτια που τις προκαλούν, οι συνέπειες και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Έγινε ανάγνωση περιστατικών βίας και τέθηκαν ερωτήσεις στους μαθητές με στόχο την ενεργητική τους συμμετοχή. Προέκυψε ένας γόνιμος διάλογος με ανταλλαγή, σκέψεων, απόψεων και εμπειριών που βοήθησε τους μαθητές να προσεγγίσουν και βιωματικά τον όρο σχολική βία και εκφοβισμό.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ταινίας μικρού μήκους. Την ευθύνη για την εκδήλωση είχαν οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής του σχολείου, κ. Θεοδώρα Μπουροπούλου, φιλόλογος και κ. Αναστασία Ζώρα, φιλόλογος.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds