Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

bfbd

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 μαθητές της Γ’ τάξης παρακολούθησαν διαδικτυακά σε ζωντανή σύνδεση την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης μαζί με περίπου 6500 μαθητές/τριες από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Συμφωνία του αποχαιρετισμού του Haydn: όταν γεννήθηκε η συμφωνική μουσική» της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον συνθέτη Joseph Haydn, αποκαλούμενο και πατέρα της συμφωνικής μουσικής, μέσα από την περίφημη Συμφωνία αρ. 45 («Του αποχαιρετισμού»). Ο Haydn δημιούργησε τις βάσεις για την πορεία της κλασικής μουσικής, εντάσσοντας στη δημιουργία του τις ιδέες του διαφωτισμού.

jhdj

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενθουσιάστηκαν και εντυπωσιάστηκαν από την υπέροχη εμπειρία και την επαφή τους με την κλασική μουσική.

Ο παρουσιαστής του προγράμματος έκανε ενδιαφέρουσες επισημάνσεις με στόχο την καλύτερη κατανόηση του πνεύματος της κλασικής μουσικής από τα παιδιά.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία αρ. 45, εκτός από ένα μουσικό αριστούργημα, αποτελεί ίσως και τον πρώτο ιστορικά τρόπο διεκδίκησης εργασιακών συνθηκών στον χώρο της μουσικής, ενδεικτικό των εννοιών του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας που πλάθονταν ήδη στο διανοητικό περιβάλλον της εποχής. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν η Υποδιευθύντρια κ. Κωστούλα Σακκά-Κυρίτση, μουσικής.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds