Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Αμαλιάδα: Κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας Δικηγόρων Αμαλιάδας και φορέων της πόλης για την υποστελέχωση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας

dikastiia amaliada

Με την υπαλληλική υποστελέχωση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας να έχει φθάσει σε οριακά επίπεδα αφού οι υπάρχουσες κατά νόμον  19 οργανικές θέσεις  έχουν περιοριστεί στο δραματικό αριθμό των 6 μόλις δικαστικών υπαλλήλων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τους Προέδρους των φορέων και συλλόγων της περιοχής, με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση και συζήτηση αναφορικά με το σοβαρό αυτό πρόβλημα που γιγαντώθηκε τον τελευταίο χρόνο

instagram

Ειδικότερα στην συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι :

  1. Ιωάννης Βασιλόπουλος – Πρόεδρος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.
  2. Αγγελική Γάσπαρη- Μέλος Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Πατρών.
  3. Χρήστος Γεωργακόπουλος – Πρόεδρος Ν.Ε. ΤΕΕ ΗΛΕΙΑΣ.
  4. Φώτης Νικολόπουλος -Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
  5. Βασίλειος Νιπεργιάλης -Πρόεδρος Εστίασης Ήλιδας.
  6. .Αλέξης Νταουλάρης -Πρόεδρος Ε.Λ.Φ.Ε.Ε Ν. Ηλείας.
  7. Νατάσα Παναγιωτάρα – Πρόεδρο Εγρατικού Κέντρου Αμαλιάδας.
  8. Βασίλειος Χριστάκης- Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας.
  9. Γιώργος Χριστοδουλόπουλος -Αντιπρόεδρος Δικαστικών Επιμελητών του Εφετείου Πατρών και Δυτικής Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Πρόεδροι των φορέων και συλλόγων τόνισαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι η οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης και τελικά αδρανοποίησης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας  θα αποτελέσει κυριολεκτικά αιτία πολέμου με τους κρατούντες και διατρανώνουν την απόλυτη θέλησή τους για σοβαρές αντιδράσεις καλώντας ολόκληρη την κοινωνία της περιοχής σε εγρήγορση.

Δήλωσαν επίσης ότι θα συμπαρασταθούν στην προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κάνοντας παράλληλα γνωστό προς όλους τους αρμόδιους και αιρετούς του νομού ότι το οποιοδήποτε σχέδιο υποβάθμισης και συρρίκνωσης του Πρωτοδικείου είναι απαγορευτικό.

Τόνισαν επίσης πως «…η ιστορία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, η ακτίνα δράσης του , ο αριθμός και ο όγκος των υποθέσεων γενικά υπαγορεύουν την αναβάθμισή του και  την ουσιαστική στελέχωσή του με υπαλληλικό προσωπικό. Είναι αδιανόητο το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας να ιδρυθεί στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής και να υποβαθμιστεί στα χρόνια της ελεύθερης Ελλάδας. Το πρόβλημα εγγίζει ολόκληρη την Ηλεία, αφορά όλους μας, αφορά την κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική δομή της περιοχής, αφορά κυρίως την αξιοπρέπειά μας.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα όλοι οι παραπάνω φορείς θα καλέσουμε για ενημέρωση και θα απαιτήσουμε από τους αιρετούς του νομού μας να λάβουν θέση στο πρόβλημα, να μας γνωρίσουν τις προθέσεις τους και θα ζητήσουμε επιτακτικά τη λύση του προβλήματος.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει σωφροσύνη και δεν θα γυρίσουν κάποιοι τον διακόπτη στον κοινωνικό, πολιτικό , πολιτιστικό και οικονομικό μαρασμό» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και συνυπογράφουν οι ως άνω πρόεδροι.

Για τον ίδιο λόγο ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας αποφάσισε να προβεί σε τρίωρες διακοπές εργασιών σε ακροατήρια και γραφεία και για τις ώρες 12.00 έως και 15.00, χωρίς περαιτέρω παράταση ωραρίου (ώρα 15.00) από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds