Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

‘Αμεση αντίδραση του Δήμου Πύργου στις καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα 

dimarxeiopyrgos4jpg

ΈΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΊΩΝ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ

dhmow pyrgou logo dimospyrgou

Άμεση η αντίδραση του Δήμου Πύργου στις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Πύργου στις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την πρωτεύουσα του νομού το βράδυ του Σαββάτου.

Από την πρώτη στιγμή που ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος  προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, αποθήκες, επιχειρήσεις και καλλιέργειες, ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής με μία πλειάδα συνεργατών του και την Πολιτική Προστασία βρέθηκαν κοντά στου πολίτες που επλήγησαν.

Η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας διεξήχθησαν καθ’ όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενώ δίνεται η δυνατότητα στους δημότες που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έως και την Τετάρτη 10/01/24,να υποβάλλουν δηλώσεις  στα γραφεία της υπηρεσίας στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στην κεντρική πλατεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Πολιτική Προστασία έως και σήμερα, ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε… κυρίως σε Μούτελη, Αγγινάρα,  Λεβεντοχώρι, Χανάκια και την ευρύτερη περιοχή των οδών Αλφειού, Ποσεισώνος και Καταρραχίου.

Ειδικότερα σε 28 αυτοψίες που διενεργήθηκαν σε σπίτια διαπιστώθηκαν ζημιές σε σκεπές ηλιακούς θερμοσίφωνες, καμινάδες και τέντες. Παράλληλα αναμένονται οι ιδιοκτήτες άλλων 19 κατοικιών στην παραθαλάσσια περιοχή της Μούτελης να προσέλθουν στην Πολιτική Προστασία προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Επίσης σε εφτά  επιχειρήσεις που αφορούσαν κτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκήπια,  την επεξαργασία μαρμάρων, δερματεμπορίας,  και άλλα διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές στις κτιριακές τους υποδομές καθώς και σε έξι αποθήκες όπου χρησιμοποιούνται για την φύλαξη διάφορων ειδών.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτεταμένες καταστροφές διαπιστώθηκαν σε πέντε γεωργικές εκτάσεις με ελαιοδέντρα και πορτοκαλιές.

Στ. Καννής: “Προτεραιότητα η τάχιστη αποκατάσταση των ζημιών και η στήριξη των πληγέντων”

kannisstathis

Η Ηλεία δοκιμάστηκε για ακόμη μια φορά από έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα το περασμένο Σάββατο. Για το λόγο αυτό μίλησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Πύργου, ο Δήμαρχος Στάθης Καννής και δήλωσε, ότι “αυτό που προέχει άμεσα είναι να γίνει η καταγραφή των ζημιών, να υπάρξει η τάχιστη αποκατάστασή τους και να στηριχθούν και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.”

Επίσης, ο κ. Καννής επεσήμανε, ότι ήταν άμεση η αντίδραση τόσο των βουλευτών, όσο και των φορέων του νομού απέναντι στο ζήτημα των καταστροφών από τη θεομηνία που έπληξε τον δήμο Πύργου, προκειμένου να συνδράμουν στην διαδικασία κήρυξης των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στην άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

Όλοι δήλωσαν την αμέριστη βοήθεια τους στην προώθηση των αιτημάτων των πληγέντων, για την χρηματοδότηση και αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά το συντομότερο στην κανονικότητα.

Δ.Τ.,ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds