Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Αναγκαία η παράταση στη διασύνδεση των POS λόγω των τεχνικών προβλημάτων

katrinisvouli

Να επανεξετάσει την απόφασή του το Υπουργείο Οικονομικών και να δώσει παράταση στη διασύνδεση των POS, λόγω των χιλιάδων περιπτώσεων που καθιστούν τεχνικά αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, ζητά με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, ενώ βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία, όπως ορίστηκε με την κοινή υπουργική απόφαση, συνεχίζουν να υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις στις οποίες σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση της αναβάθμισης των POS από τους παρόχους τους. Ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, εντοπίζονται δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσης των POS από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών που προβαίνουν και στην τελική διασύνδεση, ενώ γίνεται σαφές ότι είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί από τους τεχνικούς ο μεγάλος όγκος επιχειρήσεων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης καλεί τον υπουργό Οικονομικών να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να συμβάλει στην ομαλή μετάβαση της αγοράς στη νέα εποχή, επισημαίνοντας ότι τα τεχνικά και λειτουργικά κωλύματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν για την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας, ώστε αυτή να ορίζεται αφού έχει διασφαλιστεί ότι το σύνολο των παρόχων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την υποστήριξη της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds