Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ανδρίτσαινα:“Mετατρέπουν το Δημοτικό σχολείο από τριθέσιο σε διθέσιο στη μέση της σχολικής χρονιάς!

sxoleioandritsaina

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ανδρίτσαινας

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του σχολείου τους εξέδωσαν από τους γονείς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ανδρίτσαινας. Ειδικότερα η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας σχετικά με τη στάση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας όσον αφορά τη συνεχόμενη μετακίνηση δασκάλων και τελικώς την υποβάθμιση του σχολείου από τριθέσιο σε διθέσιο εν μέσω της σχολικής χρονιάς.


Καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς είχαμε αλλεπάλληλες αλλαγές δασκάλων, την άτυπη κατάργηση του ολοήμερου μετά την μετάθεση εν μια νυκτί της δασκάλας σε άλλο σχολείο του κάμπου και δυστυχώς φτάσαμε σήμερα σε ακόμα δυσχερέστατη θέση. Να έχουμε μόνο δύο δασκάλους σε τριθέσιο σχολείο καθώς η δασκάλα της πρώτης και δευτέρας δημοτικού που εκτελεί και χρέη Διευθύντριας πήρε άδεια για λόγους υγείας και σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας αδυνατούν να στείλουν κάποιον άλλον καθώς δεν υπάρχει κανένας διαθέσιμος. Επομένως η Πρώτη και η Δευτέρα θα μοιραστεί στους δυο εναπομείναντες δασκάλους ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχει άλλους δυο.


Εμείς οι γονείς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ανδρίτσαινας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.


Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι είμαστε μία μειοψηφία σε ένα μικρό ορεινό απομακρυσμένο σχολείο αλλά διεκδικούμε ίσα δικαιώματα και ίση μεταχείριση με τα υπόλοιπα σχολεία του νομού.
Θέλουμε η φωνή μας να ακουστεί από την πολιτεία, τη Δημοτική αρχή, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας ακόμη και τις Δικαστικές Αρχές και να γίνουν αρωγοί στην βελτίωση της εκπαίδευσης των παιδιών μας».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds