Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Αράχωβα – «Να ανοίξουν στόματα για τον Όλιβερ, είναι ειδεχθές έγκλημα» – Εκκλήσεις για να εντοπιστεί ο κακοποιητής

oliver araxova

Να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν όσοι τυχόν είδαν ή άκουσαν κάτι σχετικά με την κακοποίηση, μέχρι θανάτου, του Όλιβερ στην Αράχωβα, ζητούν οι φιλοζωικές οργανώσεις, η δημοτική αρχή αλλά και ο ιδιοκτήτης του σκύλου. Οι αρχές μαζί με εθελοντές φιλόζωους συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης προκειμένου να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

«Ζητάμε να μιλήσει ο κόσμος, να ανοίξουν στόματα, γιατί μια τέτοια πράξη υποδεικνύει ότι πίσω από αυτή βρίσκεται ένας ιδιαίτερα σκληρός άνθρωπος ο οποίος το έκανε συνειδητά. Θεωρώ ως νομικός ότι πιθανόν να το έχει επαναλάβει στο παρελθόν και σίγουρα θα έχει κακοποιήσει και κάποιο μέλος της οικογένειάς του. Από παρόμοιες περιπτώσεις και στο εξωτερικό συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν από την παιδική τους ηλικία κακοποιήσει ζώα και στη συνέχεια εκδηλώνουν τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές μεγαλώνοντας και στην οικογένεια τους ή στο κατοικίδιό τους», αναφέρει στο protothema.gr η Μάρσα Δημοπούλου δικηγόρος και Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και προσθέτει ότι «πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα το οποίο έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα και δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιο περιστατικό παρόλο που οι ποινές είναι ιδιαιτέρως αυστηρές».

Από την πρώτη στιγμή ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και αναμένει τα αποτελέσματα για τον εντοπισμό του δράστη ο οποίος κακοποίησε μέχρι θανάτου το αγαπημένο του σκυλάκι. «Ο κηδεμόνας του Όλιβερ είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση όπως και όλη η οικογένεια. Γιατί τον Όλιβερ τον είχαν από 30 ημερών. Ήταν 8 ετών και ήταν αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας. Εμείς ζητάμε από όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει στις αρχές και να μην φοβηθεί» λέει στο protothema.gr η κα Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων. Μάλιστα όπως είπε η κα Πουλτίδου η Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης Ζώων θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην ποινική διαδικασία.

Η κακοποίηση του χάσκι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης με την Ναταλία Γερμανού, συνθέτρια και παρουσιάστρια του Alpha να έχει δηλώσει μέσα από την εκπομπή της έτοιμη να δώσει αμοιβή σε όποιον γνωρίζει ή βρει τον δράστη προκειμένου να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, ο άγριος βασανισμός του Όλιβερ στην Αράχωβα που τελικά έχασε τη ζωή του, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Ειδικότερα, κατεπείγουσα έρευνα για τη σύλληψη του δράστη του βασανισμού σκύλου στην Αράχωβα διέταξε η αρμόδια για την προστασία των ζώων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα.

Το περιστατικό οδήγησε την κυρία Μασούρα που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων να παρέμβει.
Η εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στην Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα κατεπείγουσα έρευνα προς εντοπισμό του δράστη, ενώ ζήτησε άμεση ενημέρωσή της για τις εξελίξεις.

protothema

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos