Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Αράχωβα: Νέα στοιχεία για το θρίλερ με τον Όλιβερ – Mάρτυρας υπέδειξε το σημείο που κακοποιήθηκε το χάσκι

oliver arthrou

Όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα της υπόθεσης – Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το σκυλί κακοποιήθηκε πέριξ της οικίας που διέμενε, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 100 μέτρων

Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από τον μαρτυρικό θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα. Την ίδια ώρα, μάρτυρας κατέθεσε για την υπόθεση.

Ειδικότερα, ο μάρτυρας κατάθεσε χθες το απόγευμα και μέσα στην κατάθεσή του αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το σκυλί κακοποιήθηκε πέριξ της οικίας που διέμενε, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 100 μέτρων. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η κατάσταση του σκύλου ήταν τέτοια, που δεν του επέτρεπε να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση. Έφτασε στην εξώπορτα του σπιτιού του, σχεδόν σέρνοντας τα πόδια του και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

«Οι φιλοζωικές οργανώσεις προσφέρουν στην υπόθεση όλα τα κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα της αλήθειας, με στοιχεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης. Γι’ αυτό και η αστυνομία δεν έκλεισε την υπόθεση και δεν προχώρησε σε ανακοινώσεις. Αντίθετα, συλλέγει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διαλεύκανση του εγκλήματος» λέει στο protothema.gr η δικηγόρος φιλοζωϊκών σωματείων, Ανθούλα Ανάσογλου.

Υπάρχουν αρκετά σκοτεινά σημεία στην υπόθεση, τα οποία χρήζουν περαιτέρω έρευνας και σε αυτό το πλαίσιο εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, με το σενάριο να δέχθηκε επίθεση ο Όλιβερ από αγέλη σκύλων ή άγριων ζώων, να απομακρύνεται. Τις επόμενες ημέρες οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα και σημεία της Αράχωβας, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν σχέση με τον άγριο βασανισμό του χάσκι.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την υπόθεση του Όλιβερ

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τα εξής εξακριβωμένα και πιστοποιημένα γεγονότα:

1) Τα βίντεο από τις κάμερες των καταστημάτων μέσα στο χωριό, αλλά και σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του ιδιοκτήτη του σκύλου, δείχνουν τον Όλιβερ να κυκλοφορεί δίπλα σε άλλα σκυλιά, χωρίς όμως να του επιτίθενται. Σημειώνεται ότι η κτηνίατρος της Ιτέας, Κλεονίκη Τόλα, που εξέτασε πρώτη το χάσκι, δεν διαπίστωσε δαγκωματιές στο σώμα του. Αντίθετα, διαπίστωσε πολλά χτυπήματα, ενδεχομένως από το ίδιο αμβλύ αντικείμενο με το οποίο κακοποιήθηκε από τον πρωκτό του.

2) Τον ιδιοκτήτη να τηλεφωνεί στη γιατρό και στην αστυνομία πριν φτάσει στην ίδια για να καταγγείλει το συμβάν, σίγουρος ότι πρόκειται για κακοποίηση. «Έφαγε πολύ ξύλο» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια προς την κτηνίατρο της Ιτέας.

3) Την κτηνίατρο που, σοκαρισμένη από τον τραυματισμό που διαπίστωσε και έκρινε ότι έπρεπε να τραβήξει φωτογραφίες, στη συνέχεια να παρεμβαίνει χειρουργικά και έπειτα να καλεί την αστυνομία, βέβαιη ότι πρόκειται για σοβαρότατη κακοποίηση.

4) Στην εξέταση του ζώου δεν βρέθηκε η παραμικρή βλάβη στο δέρμα, μόνο που, όπου το ακουμπούσε η κτηνίατρος, εκείνο σφάδαζε από τους πόνους.

5) Η κτηνίατρος επιμένει στην αρχική της γνωμάτευση.

6) Επιπλέον, υπάρχει και η γνωμάτευση του αρμόδιου επικεφαλής καθηγητή του εργαστηρίου της Κτηνιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Καρδίτσας, που επιβεβαιώνει την κτηνίατρο.

7) Κατά τη διάρκεια της νεκροτομής σε ιδιωτικό κτηνιατρείο για λογαριασμό της Π.Ε. Βοιωτίας, παρόντες ήταν και η κτηνίατρος της Ιτέας αλλά και ο σύζυγός της, που εκτελεί χρέη βοηθού της. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική εκτίμηση της κυρίας Τόλα για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του Όλιβερ ενισχύθηκε, αφού εντοπίστηκαν ευρήματα, όπως εκτεταμένες εκχυμώσεις, υποδόρια τραύματα και κάταγμα πλευρού, που δεν θα μπορούσαν κατά την εκτίμηση της να προκληθούν από ζώα.

protothema

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds