Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

soly antono rqd
topintzis plaiso
anthoulis 2x5 new 1

ΑΫΛΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Νέα εποχή στις συναλλαγές των επιχειρήσεων

epimelitirio 1024x768.webp


Τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο έργο «Παροχή Προηγμένων και Απομακρυσμένων Ψηφιακών Υπογραφών για Επιχειρήσεις» παρουσίασαν το Επιμελητήριο Αχαΐας και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) σε ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με στόχο την εξοικείωση επιχειρήσεων και επαγγελματιών με τα νέα ψηφιακά εργαλεία.

To Πανεπιστήμιο Πατρών στην Παγκόσμια ελίτ

Η δράση εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και προβλέπει τη δωρεάν διάθεση 270.000 προηγμένων ψηφιακών υπογραφών σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος NextGenerationEU.

Στην εκδήλωση το Επιμελητήριο Αχαϊας εκπροσώπησε το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής, υπεύθυνος μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Γιάννης Χριστόπουλος, ενώ συμμετείχαν ως ομιλητές ο προγραμματιστής πληροφοριακών συστημάτων Σπήλιος Εμμανούλης, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Intraway Γεώργιος Βλαχοτάσιος, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Παυλίδης και η δικηγόρος Κάτια Ξαρχοπούλου, ενώ τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Κώστας Καραμεσίνης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις νέες άυλες ψηφιακές υπογραφές, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να υπογράφουν έγγραφα από οποιοδήποτε σημείο και μέσω οποιασδήποτε συσκευής με πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς την ανάγκη χρήσης ειδικού εξοπλισμού, όπως τα γνωστά USB token.

Όπως εξηγήθηκε, η νέα τεχνολογία εξαλείφει τους περιορισμούς των παλαιότερων συστημάτων, όπου η ψηφιακή υπογραφή ήταν αποθηκευμένη σε φυσική συσκευή, η οποία έπρεπε να βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση του χρήστη. Πλέον, η υπογραφή μπορεί να χρησιμοποιείται εξ αποστάσεως, διευκολύνοντας σημαντικά την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων και την ολοκλήρωση συμβάσεων, εγγράφων και συναλλαγών.

Δικαίωμα απόκτησης των νέων ψηφιακών υπογραφών έχουν όλες οι εταιρικές μορφές και τα νομικά πρόσωπα, όπως Ανώνυμες Εταιρείες, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΟΕ και ΕΕ, μέσω των υπηρεσιών του ΓΕΜΗ. Η διαδικασία, σύμφωνα με τους εισηγητές, είναι ιδιαίτερα απλή και ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση των υφιστάμενων κωδικών πρόσβασης των επιχειρήσεων.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι ότι η έκδοση της ψηφιακής υπογραφής παρέχεται δωρεάν, σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν οι επιχειρήσεις έπρεπε να προμηθεύονται ειδικά token με σημαντικό κόστος. Παράλληλα, η ανανέωση της υπογραφής πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και με απλές διαδικασίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη δυνατότητα ταχύτερης ταυτοποίησης για όσους διαθέτουν ήδη ενεργή ψηφιακή υπογραφή, γεγονός που περιορίζει τη γραφειοκρατία και επιταχύνει την ένταξη στο νέο σύστημα.

Οι διοργανωτές υπογράμμισαν ότι το έργο αποτελεί ένα ακόμη βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, προσφέροντας σύγχρονα εργαλεία που μειώνουν το διοικητικό κόστος, ενισχύουν την ασφάλεια των συναλλαγών και διευκολύνουν την εξ αποστάσεως λειτουργία της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos