Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Aυξάνονται κατά μια οι θέσεις των έμμισθων αντιδημάρχων σε τέσσερις, από τους επτά, Δήμους της Ηλείας

dimarxeio ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ1

Αύξηση θέσεων έμμισθων αντιδημάρχων στους Δήμους: Πύργου, Ήλιδας, Ολυμπίας, Κρεστένων

Αυτό προέκυψε από τη διάταξη του νόμου όπου: “Για κάθε ένα νομικό πρόσωπο που καταργείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του ν. 5056/2023, αυξάνεται ο αριθμός των αντιδημάρχων που προβλέπεται στην παρ. 2 του άρθρου 59 του ν. 3852/2010 κατά έναν (1) στον οικείο δήμο, εφόσον ο μέσος όρος του προϋπολογισμού του καταργούμενου νομικού προσώπου των πέντε (5) τελευταίων ετών είναι μεγαλύτερος των εξακοσίων χιλιάδων (600.000) ευρώ”.

Με βάση τα παραπάνω, κι όπως πλέον αναφέρεται κι από στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών (Εγκύκλιος 1333 – 27/12/23), αυξάνονται κατά μια οι θέσεις των έμμισθων αντιδημάρχων στους Δήμους: Πύργου, Ήλιδας, Αρχ. Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Λόγω αντίστοιχα της κατάργησης: της ΔΗΚΕΠ στον Δ. Πύργου, του Ν.Π.Δ.Δ.”Ο Ηλείος” στον Δ. Ήλιδας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης στον Δ. Αρχ. Ολυμπίας, του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης στον Δ. Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Έτσι οι θέσεις των έμμισθων αντιδημάρχων σε αυτούς τους Δήμους θα είναι:

6 στον Δήμο Πύργου (από 5)

6 στον Δήμο Ήλιδας (από 5)

5 στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας (από 4)

5 στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων (από 4)

Στους υπόλοιπους Δήμους οι θέσεις των έμμισθων αντιδημάρχων παραμένουν:

5 στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

5 στον Δήμο Πηνειού

4 στον Δήμο Ζαχάρως

– Κατά τα λοιπά, παραμένει ίδιος ο αριθμός των άμισθων αντιδημάρχων σε κάθε Δήμο.

Όπου αυτός προκύπτει από τον ορισμό ότι δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα τρίτο (1/3) του ανώτατου αριθμού των έμμισθων αντιδημάρχων που μπορεί να οριστούν σε κάθε Δήμο. Π.χ. στον Δήμο Πύργου, μέχρι δυο άμισθοι αντιδήμαρχοι.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds