Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ν.Φαρμάκης (στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ): «Η ανάπτυξη της χώρας περνάει μέσα από την ανάπτυξη κάθε τόπου της!»

Νεκτάριος Φαρμάκης στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ «Η ανάπτυξη της χώρας περνάει μέσα από την ανάπτυξη κάθε τόπου της!»

Το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ξεκίνησε χθες τις εργασίες του στα Ιωάννινα υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και με κεντρικό εισηγητή τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
Στο συνέδριο παραβρέθηκε φυσικά και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης μαζί με την Περιφερειακή Αρχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το 9ο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας πραγματοποιείται σε μία μεταβατική αλλά και πολύ σημαντική περίοδο. Λίγο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και λίγο πριν ξεκινήσει η θητεία των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

enpe 1

Η νέα θητεία μας φέρνει μπροστά σε μεγάλα στοιχήματα, ένα εκ των οποίων είναι ο εμπλουτισμός της αποκέντρωσης και της περιφερειακής διακυβέρνησης, ώστε να γίνουμε ακόμα πιο ωφέλιμοι και αποτελεσματικοί για τους πολίτες.
Ζητήματα όπως η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, η αύξηση της ευελιξίας των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, η ενίσχυση των Περιφερειών με το απαιτούμενο προσωπικό, η ψηφιακή μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, η απάλειψη των «γκρίζων ζωνών» και της σύγχυσης αρμοδιοτήτων (ειδικά σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας), αποτελούν τα μεγάλα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Η ανάπτυξη της χώρας περνάει μέσα από την ανάπτυξη κάθε τόπου της!», τόνισε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds