Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Δ. Αυγερινοπούλου: «Στόχος μου η λειτουργία σύγχρονου τρένου στην Ηλεία»- Ερώτηση στη Βουλή

avgerinopoulou exofyllo

«Στόχος μου η λειτουργία σύγχρονου τρένου στην Ηλεία»- Ερώτηση στη Βουλή για την αναβάθμιση της γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας

-Ερώτηση στη Βουλή για την αναβάθμιση της γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας

Δ. Αυγερινοπούλου: «Στόχος μου η λειτουργία σύγχρονου τρένου στην Ηλεία»

Ερώτηση για τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής που ενώνει τον Πύργο με την Πάτρα και την Καλαμάτα, κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό η βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, ζητώντας να πληροφορηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και τις χρηματοδοτικές πηγές του.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή της η Διονυσία Αυγερινοπούλου, η αύξηση των σιδηροδρομικών μεταφορών και η ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας είναι βασικός και διακηρυγμένος στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από τις μεταφορές και να επιτευχθούν οι ενεργειακοί και κλιματικοί στόχοι.

Η βουλευτής Ηλείας τονίζει ότι στο πλαίσιο αυτού του στόχου, η αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τμήμα του οποίου είναι και η γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα, θα μειώσει αισθητά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των χερσαίων μεταφορών και θα βάλει αρκετούς κλάδους της οικονομίας, όπως το εμπόριο ή ο τουρισμός, σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Παράλληλα, επισημαίνει πως η γραμμή που συνδέει τον Πύργο με την Πάτρα και με την Καλαμάτα, αφενός έχει ιστορική αξία και αφετέρου θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή, καθώς θα δώσει στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις της Ηλείας τη δυνατότητα να μετακινούνται ή να διακινούν αγροτικά προϊόντα και εμπορεύματα με ασφάλεια και ταχύτητα, ενώ οι επισκέπτες του νομού θα μπορούν να επισκέπτονται την Ηλεία με ένα μέσο μεταφοράς σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται πως η Διονυσία Αυγερινοπούλου έχει θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του τρένου από την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία, καθώς το έχει συζητήσει εκτενώς με την Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών, Adina Vălean, τόσο στις Βρυξέλλες μαζί με τα μέλη τηςμικτής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και σε συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, όπου προεδρεύει. Παράλληλα, έχει κάνει διαδοχικές επαφές με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ για τη μελετητική ωρίμανση του έργου.

«Ένα γρήγορο και ασφαλές τρένο που θα ενώνει τον Πύργο με την Πάτρα και την Καλαμάτα, θα δημιουργήσει στην Ηλεία προοπτικές βιώσιμης και “πράσινης” ανάπτυξης. Πρόκειται για έργο που προωθώ συστηματικά και μεθοδικά από το 2019  σε επίπεδο υπουργείων και Ευρωπαϊκής Επιτροπής με διαδοχικές επαφές. Δεδομένου ότι η ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ευκαιρία να αποκτήσει ο τόπος μας ένα σύγχρονο και ποιοτικό σιδηροδρομικό δίκτυο», δήλωσε η Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds