Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Ηλείας: 1η δια ζώσης συνάντηση εκπαιδευτικών στον Πύργο για το Δίκτυο: “ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ”

br

Υλοποιήθηκε με επιτυχία από τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Ηλείαςτμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διδακτικής Σκακιού Δυτικής Ελλάδας και την  Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας, η 1η δια ζώσης συνάντηση εκπαιδευτικών για το Περιφερειακό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων: “ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ”, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ. έως 7:30 μ.μ., στο φιλόξενο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

 Ομιλητές ήταν οι εκπαιδευτικοί και μέλη της Επιτροπής Διδακτικής Σχολικού Σκακιού της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας κ.κ.:

Μακρίδης Στάθης (ΠΕ11) εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο 9o ΓΕΛ Πάτρας, FIDE Instructor,

Μακροδήμος Νικόλαος (ΠΕ70), εκπαιδευτικός στο 40ο Δ Σχ Πάτρας, FIDE School Instructor,

Παυλίδης Δημήτριος (ΠΕ70) εκπαιδευτικός στο 10/Θ Δημ. Σχ. Αγίου Βασιλείου

Βασικός σκοπός του εργαστηρίου ήταν η υποστήριξη και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στις τεχνικές, μεθόδους και στρατηγικές που σχετίζονται με το σκάκι, ώστε να τις εφαρμόσουν στις τάξεις τους. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί,  είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να μοιραστούν ιδέες.

Το σκάκι μπορεί να αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, με σκοπό να βοηθήσει
τους μαθητές τόσο στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των δεξιοτήτων του νου, στη μαθησιακή τους ετοιμότητα και γενικότερα στην ακαδημαϊκή τους εξέλιξη, όσο και σε πολλές άλλες πτυχές της προσωπικότητάς τους όπως η συμπεριφορά και η κοινωνικοποίηση.

Στόχος είναι η εκμάθηση του σκακιστικού παιχνιδιού από τους μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου και η χρήση του κυρίως ως εργαλείου μάθησης.
Το πρόγραμμα εστιάζει στη σύνδεση του παιχνιδιού με τα Μαθηματικά και τη
στρατηγική σκέψη.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να αναδείξει την ομορφιά και την αξία του πνευματικού αθλήματος και να μυήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στη μαγεία του παιχνιδιού και της μάθησης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds